Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2018

Τέλος στο σχέδιο διάσπασης της J&P Overseas

Τέλος στο σχέδιο διάσπασης της J&P Overseas

Στα ψιλά του ελληνικού Τύπου πέρασε η συμφωνία μεταξύ των δύο μετοχικών πλευρών του κυπριακού ομίλου J&Ρ (Overseas) Ltd. για ακύρωση των σχεδίων διάσπασής του. Στόχος είναι πλέον η ανάπτυξη του ομίλου υπό ένα ενιαίο σχήμα, ενώ στο παρελθόν είχε εξεταστεί ο τεμαχισμός του μεταξύ των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη.

Η ανακοίνωση, που έγινε προ εβδομάδων στην Κύπρο, υπογράφεται από τους κ.κ. Δάκη Ιωάννου, τον υιό του Χρήστο Ιωάννου (πρόεδρο και της ελληνικής θυγατρικής J&Ρ ΑΒΑΞ), Λεώνη Παρασκευαϊδου-Μαυρονικόλα και Ευθύβουλο Παρασκευαϊδη. Την ίδια ημέρα είχε ανακοινωθεί και η απομάκρυνση του κ. Ανδρέα Παπαθωμά από τη διοίκηση της J&Ρ (Overseas), σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα πολυετούς δικαστικού αγώνα.

Τα τέσσερα μέλη των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση ενισχύουν το νέο Δ.Σ. του κυπριακού ομίλου, που προσπαθεί να βγει από μια πολυετή ταλαιπωρία, με άλλα εξειδικευμένα στελέχη.

Η συμφωνία βελτιώνει και την ορατότητα για την J&Ρ ΑΒΑΞ, αν και η ελληνική θυγατρική είχε διακριτό management και απόλυτη αυτονομία. Στον κυπριακό όμιλο ετοιμάζουν, πάντως, και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας σε ορισμένες αγορές, όπως η Σαουδική Αραβία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v