Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2018

Intralot: Βγάζει λίγα και τα ξοδεύει για buyback!

Intralot: Βγάζει λίγα και τα ξοδεύει για buyback!

Την ώρα που ο καθαρός δανεισμός του ομίλου αυξήθηκε κατά σχεδόν 62 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και οι αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές από Τουρκία και Αργεντινή «απειλούν» την καθαρή θέση του ομίλου, η εταιρεία ξοδεύει λεφτά για buyback.

Ειδικότερα, από το ξεκίνημα της χρονιάς ως και την ημερομηνία έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων α’ εξαμήνου, αγόρασε 8.095.546 ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 5,16% του μετοχικού κεφαλαίου της, ξοδεύοντας 7,57 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 0,96 ευρώ ανά μετοχή).

Οι αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές ανήλθαν, στο πρώτο εξάμηνο, στα 81,7 εκατ. ευρώ και οδήγησαν τα ίδια κεφάλαια, που αναλογούν σε μετόχους της μητρικής, στα 39,7 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 572,5 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA εξαμήνου στα 80 εκατ. ευρώ και τις λειτουργικές ταμειακές ροές στα 36,7 εκατ. ευρώ.

Προφανώς, όλα αυτά δεν τρομάζουν τη διοίκηση, που θεωρεί ότι τα λεφτά θα βρεθούν

Υ.Γ. Ο όμιλος έχει υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο σύμβαση αγορά-πώλησης (SPA) με τη Zodiac International για την πώληση της συμμετοχής του στην τζαμαϊκανή εταιρεία Supreme Ventures Ltd έναντι 40 εκατ. δολαρίων.

Επιπρόσθετα η τουρκική Inteltek, στην οποία η Intralot συμμετέχει με 45%, αποφάσισε να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής που διατηρεί (51%) στην Azerinteltec.

ΥΓ ΙΙ: Η αξία στην οποία αποτιμώνται οι δύο θυγατρικές/συγγενείς εταιρείες στην Τουρκία δεν θα έπρεπε να επανεκτιμηθεί λόγω της καταβαράθρωσης της λίρας, κάτι που θα έπληττε περισσότερο την καθαρή θέση της μητρικής;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v