Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2018

Σφηνάκια για Γενικές Συνελεύσεις και ΕΛΤΡΑΚ

Σφηνάκια για Γενικές Συνελεύσεις και ΕΛΤΡΑΚ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: Δώδεκα γενικές συνελεύσεις εισηγμένων εταιρειών είχαμε χθες 10 Σεπτεμβρίου, ενώ κάμποσες άλλες έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Από τότε που άλλαξε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, βλέπουμε ολοένα και περισσότερες εταιρείες να ξεφεύγουν από το προηγούμενο χρονικό όριο του πρώτου εξαμήνου (ο γνωστός συνωστισμός των τελευταίων ημερών του Ιουνίου) και να… στριμώχνουν πλέον τις συνελεύσεις τους στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Για να μην αναφερθούμε και σε περιπτώσεις ομίλων (π.χ. Folli Follie, Euromedica, Altec) που μετά από σχετικές αναβολές πηγαίνουν ακόμη παραπέρα…

Το πρόβλημα είναι διπλό. Πρώτον, καθυστερεί ο έλεγχος των μετόχων μειοψηφίας στις διοικήσεις των εταιρειών. Δεύτερον, οι μικρομέτοχοι αρχίζουν να ενημερώνονται για την πορεία της τρέχουσας χρονιάς μετά… τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς έχει καταργηθεί και η υποχρεωτική δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Για να μην αναφερθούμε και στην περίπτωση κάποιων εταιρειών, που ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου αρνούνται οποιαδήποτε ενημέρωση, υποστηρίζοντας ότι στα τέλη του μήνα θα εκδώσουν τις εξαμηνιαίες λογιστικές τους καταστάσεις.

 

ΕΛΤΡΑΚ: Μετά την αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου τον Ιούνιο, η ΕΛΤΡΑΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να συστήσει Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού, στην οποία θα συμμετέχουν και άτομα πέραν των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης.

«Στόχος είναι να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Κατά τα άλλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αναχρηματοδότηση του δανεισμού με τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων.

Όπως είχε αναφέρει η στήλη σε παλαιότερο σχόλιό της, μετά τις περυσινές αποφάσεις για χρηματικές διανομές-μαμούθ, φέτος αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v