Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2018

Σφηνάκια για τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ, Λανακάμ και Mevaco

Σφηνάκια για τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ, Λανακάμ και Mevaco

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με θετικό καθαρό ταμείο έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο η ΛΑΝΑΚΑΜ, καθώς πούλησε δύο μη λειτουργικά ακίνητα στον Πειραιά και εισέπραξε 1,1 εκατ., εγγράφοντας λογιστική ζημία 340 χιλ. ευρώ.

Η ουσία είναι πως η εισηγμένη, μετά την κίνηση αυτή, είχε στις 30 Ιουνίου δάνεια 1,02 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα διέθετε 1,17 εκατ. σε μετρητά και 36.721 μετοχές της ΕΧΑΕ.

Η ΛΑΝΑΚΑΜ κατέχει περισσότερα και σαφώς μεγαλύτερης αξίας μη λειτουργικά ακίνητα από τα δύο πωληθέντα στον Πειραιά (Καλλιθέα, Νέο Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κερατέα) και η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας βρίσκεται στο 1,75 εκατ. ευρώ (στο 15% της λογιστικής αξίας).

Όσο για την εμπορική δραστηριότητα της ΛΑΝΑΚΑΜ, που από τον Οκτώβριο επεκτείνεται στην Κύπρο με νέο κατάστημα ρούχων Coccinelle, σημειώνει ελαφρά αρνητικά αποτελέσματα και… αγωνίζεται να περάσει στο «συν».

Αν η εισηγμένη καταφέρει να αξιοποιήσει κάποια στιγμή και τα άλλα της ακίνητα, πιθανόν η -«εκτός μόδας» και χαμηλού όγκου συναλλαγών- μετοχή της να «δικαιούται» κάτι παραπάνω στο ταμπλό του ΧΑ.

 

ΜEVACO: Από τα «ιδιοχρησιμοποιούμενα» στα «επενδυτικά ακίνητα» μετέφερε λογιστικά η Mevaco, οικόπεδα όμορα με τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται η εισηγμένη εταιρεία μεταλλικών κατασκευών.

Στόχος η πώληση ή η εκμίσθωσή τους.

 

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Αλλάζει η εκκαθαρίστρια των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, μετά την παραίτηση «για προσωπικούς λόγους» της Ελπινίκης Καράμπαλη.

Λίγες ημέρες πριν, η οργάνωση μελών ιδιωτικής ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή της είχε καλέσει την εποπτεύουσα αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) «να ελεγχθούν σε βάθος τα θέματα που προκύπτουν και να παρθούν δίκαιες αποφάσεις εντός του θεσμικού πλαισίου».

Παράγοντες της αγοράς πάντως φοβούνται μήπως η αλλαγή αυτή καθυστερήσει περαιτέρω τη διαδικασία προώθησης της εκκαθάρισης και αποζημίωσης των δικαιούχων.

Οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v