Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2018

Οι προσφορές και η ώρα των αποφάσεων για το Ερρίκος Ντυνάν

Οι προσφορές και η ώρα των αποφάσεων για το Ερρίκος Ντυνάν

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς καλείται, πλέον, να λάβει την απόφαση για το αν θα πουληθεί ή όχι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στο Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο φέρεται να έχει υποβάλει την καλύτερη προσφορά.

Η δεσμευτική προσφορά του Ιδρύματος κινείται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα των 80 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν οριοθετηθεί τα πεδία που μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στις παραδοχές της και επομένως βελτίωση του τιμήματος.

Ακόμη, όμως, και υπό την προϋπόθεση ότι θα διενεργηθούν όλες οι επιθυμητές βελτιώσεις, το τίμημα θα απέχει αρκετά από την αξία στην οποία έχει εγγεγραμμένη την Ημιθέα ΑΕ στα βιβλία της η Πειραιώς (σ.σ. γύρω στα 105 εκατ. ευρώ).

Επομένως, το θέμα είναι αν μετά από δύο διαγωνισμούς, η Πειραιώς αποφασίσει να πωλήσει το νοσοκομείο, ως υποχρεούται από το πλάνο αναδιάρθρωσης, εγγράφοντας ζημία, ή θα επιδιώξει να πείσει επόπτη και DG Comp για ένα τρίτο εγχείρημα.

Δύσκολο πράγμα οι υπογραφές, ακόμη δυσκολότερο το να πείσεις ότι μπορείς να βρεις καλύτερο τίμημα, επικαλούμενος ότι η αναδιάρθρωση του κλάδου μόλις ξεκίνησε.

Το σίγουρο είναι ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν πολύ σύντομα…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v