Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2018

Η J&P ΑΒΑΞ και οι «ορφανές» κοινοπραξίες της Μέσης Ανατολής

Η J&P ΑΒΑΞ και οι «ορφανές» κοινοπραξίες της Μέσης Ανατολής

Επειδή οι οικογένειες Ιωάννου και Παρασκευαΐδη, που ελέγχουν την J& P Investments (το μεγαλύτερο μέτοχο της J&Ρ ΑΒΑΞ), είναι αδύνατο σε αυτή τη φάση να προχωρήσουν από κοινού, η πλευρά Ιωάννου, όπως είναι γνωστό, έρχεται να συμμετάσχει με μεγαλύτερο ποσό στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της εισηγμένης.

Το ίδιο θα πράξει, αν χρειαστούν και νέες «αιμοδοσίες», αφού η κυπριακή J&Ρ Overseas (και τα άλλα κοινά «οχήματα» των δύο οικογενειών) έχουν μπει σε περιπέτειες.

Μεγαλύτερο στοίχημα για τη διοίκηση της J&Ρ ΑΒΑΞ φαίνεται πως αποτελεί, όμως, το τι θα κάνει με τις κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει από κοινού με την J& P Overseas. Πρόκειται για αξιόλογα έργα στη Μέση Ανατολή, στα οποία η εισηγμένη είχε μικρότερο ποσοστό, συνήθως μεταξύ 20% και 30%, ως μέλος κοινοπραξίας.

Αναφέρονται, για παράδειγμα, τρία έργα που εκτελούσαν από κοινού στο Κατάρ. Παρά το γεγονός πως προς το παρόν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος την εξέλιξη των συγκεκριμένων εργολαβιών, στην J&Ρ ΑΒΑΞ προετοιμάζονται ώστε να τις διαχειριστούν με τον βέλτιστο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v