Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2018

Oι νέοι διευθυντές της ΕΤΑΔ και οι... φωτογραφίες

Oι νέοι διευθυντές της ΕΤΑΔ και οι... φωτογραφίες

Μόνο τη... φωτογραφία των προσώπων που θα πάρουν τις περισσότερες θέσεις γενικών διευθυντών και διευθυντών στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) δεν περιλαμβάνουν οι σχετικές προσκλήσεις, όπως επισημαίνουν στελέχη της κρατικής επιχείρησης που διαχειρίζεται χιλιάδες ακίνητα.

Αρκετοί, μάλιστα, αναρωτιούνται αν οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις έχουν περιέλθει σε γνώση τόσο του προέδρου της εταιρείας Γ. Πολύζου, όσο και της διοίκησης του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) που ελέγχει την ΕΤΑΔ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προκήρυξη για μία από τις τρεις θέσεις Γενικών Διευθυντών της ΕΤΑΔ, που δημιουργούνται για πρώτη φορά. Πρόκειται για αυτή του γενικού διευθυντή χαρτοφυλακίου ακινήτων και τεχνικής υποστήριξης, στην οποία αναφέρεται πως οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν «άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας (προφορική και γραπτή επικοινωνία), αλλά είναι «επιθυμητή η γνώση της Αγγλικής γλώσσας»!

Όμως, μόνο οι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση γενικού διευθυντή χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ δεν χρειάζεται να γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα. Για τους άλλους δύο γενικούς διευθυντές (Οικονομικών & Διοικητικής Υποστήριξης και Αξιοποίησης Ακινήτων & Επιχειρηματικών Μονάδων), οι σχετικές προσκλήσεις απαιτούν «άριστο επίπεδο επικοινωνίας της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας».

Γιατί; Μα επειδή ακούμε ότι για τη θέση του γενικού διευθυντή χαρτοφυλακίου προορίζεται πρόσωπο που συνδέεται με ανώτατο στέλεχος της ΕΤΑΔ, το οποίο μάλιστα δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία στον χώρο των ακινήτων.

Διάφορα «αστεία» εντοπίσαμε και στις προσκλήσεις για τις θέσεις διευθυντών. Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι για τη θέση του διευθυντή Μονάδας Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΤΑΔ πρέπει να διαθέτουν «Πτυχίο ΜΕΚ Γ’ τάξης για οικοδομικά, υδραυλικά και πτυχίο Β’ τάξης στις υπόλοιπες κατηγορίες»!

Η στήλη ακούει ότι και για τις υπόλοιπες θέσεις διευθυντών κυκλοφορούν ήδη οι «φωτογραφίες» στην ΕΤΑΔ. Μήπως πρέπει να κινηθούν ανάλογα από το Υπερταμείο, που ευαγγελίζονται ένα νέο μοντέλο διοίκησης στο δημόσιο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v