Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2018

H κορδέλα της Ρεβυθούσας και το πακέτο στην AS Company

H κορδέλα της Ρεβυθούσας και το πακέτο στην AS Company

ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ: Την κορδέλα των εγκαινίων της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα θα κόψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως πληροφορείται η στήλη, η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις ημερομηνίες 20 με 22 Νοεμβρίου και η παρουσία του κ. Τσίπρα, αν μη τι άλλο, δείχνει τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο έργο για τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 150 εκατ. ευρώ, όπως έγραψε το Euro2day.gr στις 29 Οκτωβρίου, ο χώρος αποθήκευσης LNG αυξάνεται στις 225.000 κυβικά μέτρα.

Ειρήσθω εν παρόδω για τη Ρεβυθούσα έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Ουάσιγκτον. Το νησάκι έχουν επισκεφθεί, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της τρίτης δεξαμενής, ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ αλλά και ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Μαρκ Μενέζες, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Και αυτό το ενδιαφέρον προφανώς σχετίζεται με τις προσπάθειες των ΗΠΑ να εξάγουν ποσότητες αμερικανικού LNG τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Βαλκανικής.
 

ΑS COMPANY: Μεταξύ ιδιωτών (όχι θεσμικών) επενδυτών έγινε το χθεσινό πακέτο στη μετοχή. Το πακέτο, το οποίο αφορούσε σχεδόν στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, πέρασε στην τιμή των 2,7 ευρώ, υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v