Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2018

Η πρώτη δικαστική «κόντρα» για Airbnb και τα νέα δεδομένα

Η πρώτη δικαστική «κόντρα» για Airbnb και τα νέα δεδομένα

Στις αρχές του επόμενου μήνα εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση προσφυγής ενοίκων πολυκατοικίας κατά ιδιοκτήτη που χρησιμοποιεί ένα διαμέρισμα για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω του Airbnb, αλλά τα στοιχεία από τη διεθνή αγορά δείχνουν πως πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός, παρουσίασε στο συνέδριο Prodexpo μερικά ενδιαφέροντα μεγέθη. Οπως είπε, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος είναι μια παγκόσμια τάση που θα συνεχιστεί. Μόνο στην Πορτογαλία κατασκευάστηκαν τον τελευταίο χρόνο 850.000 δωμάτια!

Η Αθήνα, αν δεν συμβεί κάτι δυσάρεστο, θα συνεχίσει να ανεβαίνει, γιατί ξεκίνησε από πολύ χαμηλή αφετηρία και όλα τα μεγάλα διεθνή brands των ξενοδοχείων θέλουν να μπουν στην αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, η στροφή από τα ξενοδοχεία ενός έως τριών αστέρων προς τα ξενοδοχεία τεσσάρων-πέντε αστέρων που καταγράφεται στην Ελλάδα ίσως είναι η ταχύτερη στην Ευρώπη, είπε ο Γ. Παρασκευόπουλος. Οσο για την Airbnb, στις μεγάλες πόλεις καλύπτει το 10%-15% των διανυκτερεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως πρέπει να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε να μην επηρεάζεται μια πολυκατοικία από τη δραστηριότητα του Airbnb.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v