Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2018

Η Fosun, το «φέσι» στους Πορτογάλους και η αντιστροφή συναλλαγής

Η Fosun, το «φέσι» στους Πορτογάλους και η αντιστροφή συναλλαγής

Μια αναμενόμενη εδώ και καιρό συναλλαγή γνωστοποιήθηκε στο ευρύ επενδυτικό κοινό, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Η Fosun επαναγόρασε από την πορτογαλική ασφαλιστική της το 10,001% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η Fidelidade-Companhia de Seguros, S.A., μέλος του ομίλου Fosun, μεταβίβασε στην «ομόσταυλη» εταιρεία Fosun Industrial Holdings Limited, την FF Investment Luxembourg 1, η οποία κατέχει το 10,001% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Folli Follie.

Στις 24 Απριλίου είχε γίνει η αντίστροφη διαδρομή. Δηλαδή, η De Seguros αγόρασε από τη Fosun Industrial Holdings Limited τη λουξεμβουργιανή εταιρεία, αποκτώντας το παραπάνω ποσοστό μετοχών της Folli Follie. Μόνο που στις 24 Απριλίου, όταν οι Πορτογάλοι ασφαλισμένοι «φορτώθηκαν» το 10,001% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie, η μετοχή της τελευταίας διαπραγματευόταν στα 16,5 ευρώ ( 16,54 ευρώ τιμή κλεισίματος).

Λίγες ημέρες αργότερα (σ.σ. στις 4 Μαΐου) βγήκε η έκθεση-καταπέλτης της QCM, που οδήγησε στην αποκάλυψη του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού σκανδάλου των τελευταίων ετών. Τώρα, το 10,001% της Folli Follie αξίζει, πρακτικά, μηδέν.

Η Fosun ούτε τότε ούτε τώρα μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σε τι τιμή έγιναν οι ενδοομιλικές μεταβιβάσεις. Με δεδομένο, δε, ότι η παραπάνω υπόθεση ρίχνει βαριά σκιά στις σχέσεις της Fosun με την πορτογαλική αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, ο κινεζικός όμιλος έχει κάθε λόγο να «διαφημίσει» ότι κάλυψε τη «χασούρα» των ασφαλισμένων της De Seguros, επαναγοράζοντας το 10,001% στην ίδια τουλάχιστον τιμή, που της το μεταβίβασε.

Το γιατί επιλέγει, για άλλη μια φορά, τη σιωπή εγείρει ερωτήματα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v