Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2018

Σφηνάκια για Grivalia και Ικτίνο Μάρμαρα

Σφηνάκια για Grivalia και Ικτίνο Μάρμαρα

GRIVALIA: Μπορεί η αγορά ποιοτικών εμπορικών ακινήτων να έχει ανακάμψει σημαντικά κατά την τελευταία διετία και οι αναλυτές να προβλέπουν ανοδική πορεία στο εγχώριο real estate, ωστόσο όλα αυτά δεν φαίνεται να έχουν αποτυπωθεί στις τρέχουσες τιμές των μετοχών των εισηγμένων ΑΕΕΑΠ.

Αν για παράδειγμα πάρουμε την Grivalia -τη μετοχή του κλάδου με την υψηλότερη εμπορευσιμότητα στο ΧΑ-, θα δούμε πως από την αρχή του χρόνου καταγράφει απώλειες 18% και διαπραγματεύεται 14,7% χαμηλότερα (discount) από την εσωτερική της αξία (30ή Ιουνίου 2018).

Να σημειωθεί επίσης πως με το χθεσινό κλείσιμο των 7,58 ευρώ, η μετοχή διαπραγματευόταν τον Νοέμβριο του 2016 (πριν ξεκινήσει η ανάκαμψη των ακινήτων), ή ακόμη και τον Ιανουάριο του 2014…

 

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεκίνησε το έτος από τα 2,37 ευρώ, εκτινάχθηκε την 11η Σεπτεμβρίου στα 6,40 ευρώ (βοηθούμενη και από τα πολύ καλά εταιρικά αποτελέσματα), ωστόσο έκτοτε έχει χάσει το 26% της αξίας της, υποχωρώντας στα 4,70 ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης θα επιχειρήσει να «απαντήσει» μέσα από την έκτακτη γενική συνέλευση της προσεχούς Παρασκευής, με μοναδικό θέμα τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v