Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2018

Το Υγεία, η MIG, η Πειραιώς και ο ρόλος… Αποστολόπουλου

Το Υγεία, η MIG, η Πειραιώς και ο ρόλος… Αποστολόπουλου

Προς όφελος της MIG και της Πειραιώς «δούλεψε» τελικά ο όμιλος Αποστολόπουλου, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων. Στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τη διεκδίκηση από άλλους ενδιαφερόμενους, κατέθεσε μια βιαστική Δημόσια Προσφορά, η οποία πρακτικά λειτούργησε μόνον ως «καταλύτης», για να αρχίσει να αντικατοπτρίζεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό η πραγματική αξία του Υγεία.

Αλλά και στη συνέχεια της διαδικασίας, οι πολυποίκιλες κινήσεις του, αν μη τι άλλο, «σιγούρεψαν» το υψηλό τίμημα για λογαριασμό της ΜIG και της Πειραιώς.

Αν παράπλευρος στόχος του ήταν να «ματώσει» οικονομικά το CVC, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει ο ίδιος το Υγεία, είναι πολύ αμφίβολο αν το πέτυχε. Βαθιές, πολύ βαθιές οι τσέπες των Αμερικανών.

Το σίγουρο είναι όμως ότι χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε το management team του Υγεία και της ΜIG, στη διάρκεια της διαδικασίας, όλοι οι σκόπελοι ξεπεράστηκαν, περιλαμβανομένου και του (ελληνο;)κυπριακού δάκτυλου, ώστε να ολοκληρωθεί υποδειγματικά η πώληση, με εξαιρετικά ικανοποιητικό τίμημα τόσο για την ίδια τη ΜIG όσο και για τον βασικό της δανειστή, την Πειραιώς.

Κάτι που βεβαίως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί -με ή χωρίς τις κινήσεις Αποστολόπουλου-, αν οι προαναφερθέντες δεν είχαν καταφέρει να φέρουν τους «αριθμούς» των αποτελεσμάτων στα επίπεδα που τους έφεραν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v