Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2018

Η Folli, το damage control και η πώληση «ασημικών»

Η Folli, το damage control και η πώληση «ασημικών»

Πολύ αργά αλλά έστω και την ύστατη ώρα η διοίκηση της Folli Follie αποδέχεται πλέον να διαθέσει κάποια από τα “ασημικά” της, προκειμένου να λάβει αφενός στοιχειώδη χρηματοδοτική στήριξη και αφετέρου να πείσει τους πιστωτές της για τις προθέσεις της.

Αν και η εταιρία παραχώρησε σχεδόν άμεσα ενέχυρο στους τραπεζικούς της πιστωτές (το γνωστό ποσοστό του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων), εν τούτοις, επέλεξε να αφήσει τους υπόλοιπους πιστωτές της χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς ξεκάθαρες υποσχέσεις καθόλη τη διάρκεια της άτυπης διαπραγμάτευσης που παραλλήλως “τρέχει” εφόσον εκείνη κατέφυγε στις πρόνοιες του πτωχευτικού.

Προετοιμάζοντας τώρα μια νέα αίτηση προστασίας από πιστωτές – όπου έχει ανάγκη μεταξύ άλλων και τη συναίνεση του 20% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της, δηλαδή των ομολογιούχων- φέρεται να αποδέχεται να δώσει κάποια εχέγγυα.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να έχει αποφασίσει πλέον την προσημείωση ακινήτου που κατέχει η ασιατική θυγατρική της στο Χονγκ Κονγκ υπέρ του γκρουπ των ομολογιούχων της. Με τη σειρά τους εκείνοι φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν έντοκο δάνειο στη Folli Follie. To εν λόγω ακίνητο αποτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ αλλά με το εύλογο discount εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φέρει ρευστότητα της τάξης των 10-12 εκατ. ευρώ μόνον στα ταμεία της εταιρίας.

Αν και διόλου ευκαταφρόνητο, το ποσό αυτό δεν φθάνει καν να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες πληρωμής των προμηθευτών της εταιρίας, αφού – κατά δήλωση εκπροσώπων της διοίκηση της – αυτές ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ...

Σε κάθε περίπτωση το στοίχημα για το νέο πλέον διοικητικό συμβούλιο της FFG είναι να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της αναδιάρθρωσης, ώστε να μην φθάσει η κατάσταση σε μια άτακτη πτώχευση και στη “χαρά του συνδίκου”...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v