Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2018

Τα ευτράπελα με τις προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς

Τα ευτράπελα με τις προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς

Σε «καυτή πατάτα» έχει μετατραπεί η υπόθεση των γενικών γραμματέων τετραετούς θητείας, θέμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, για το υπουργείο Οικονομίας. Η παρούσα ηγεσία κληρονόμησε μια σειρά από προκηρύξεις για γενικούς γραμματείς του υπουργείου που προκαλούν αντιδράσεις. Για παράδειγμα, ο κ. Δραγασάκης (όπως και άλλοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες σε Ελλάδα και Ε.Ε.) έλαβε μια επιστολή από αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών Φυσικής και Χημείας.

Στην επιστολή επισημαίνεται κάτι που είχε γράψει το Euro2day.gr: Πως κάτοχος πτυχίου Χημείας αποκλείεται, με βάση τη σχετική προκήρυξη, από τη διεκδίκηση της θέσης του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας.

Απόφοιτοι «φυσικοχημικών σχολών» αποκλείονται, επίσης, από τη διεκδίκηση της θέσης του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ. Από την ίδια θέση αποκλείονται και οι απόφοιτοι μαθηματικών σχολών! Οι απόφοιτοι υποστηρίζουν πως «δεν θίγονται απλώς τα δικαιώματα Ελλήνων επιστημόνων, θίγεται η έννοια του κράτους δικαίου, αξιοκρατίας και ισονομίας».

Το Euro2day.gr έχει εντοπίσει και άλλα ευτράπελα στις προκηρύξεις που προχώρησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Για παράδειγμα, απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών Ρεθύμνου μπορεί να υποβάλλει αίτηση για τη θέση του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ. Δε μπορεί, όμως, να συμμετάσχει ένας απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών της Παντείου!

Ο κατάλογος με τις απίστευτες εξαιρέσεις δεν έχει τέλος με αποτέλεσμα να θεωρούνται σίγουρες οι προσφυγές από υποψηφίους.

Ευτυχώς η διαδικασία για τους νέους γενικούς γραμματείς έχει παγώσει

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v