Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2018

Το deal που ψήνει η Cerberus με τράπεζα και η «ιδιαιτερότητα» της Χαλυβουργικής

Το deal που ψήνει η Cerberus με τράπεζα και η «ιδιαιτερότητα» της Χαλυβουργικής

CERBERUS: Ενδιαφέρον για απόκτηση χαρτοφυλακίου με «κόκκινα» δάνεια, μαζί με έτοιμη άδεια διαχείρισης, έχει εκδηλώσει, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η Cerberus.

Το fund χτύπησε την πόρτα όλων σχεδόν των συστημικών τραπεζών, δηλώνοντας σχετική πρόθεση να μπει σε απευθείας διαπραγμάτευση, στην περίπτωση που επιθυμούν να διαθέσουν μεγάλης -ονομαστικής- αξίας χαρτοφυλάκιο, με servicing line (και προσωπικό;).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το private equity fund βρήκε καταρχήν ανταπόκριση από μια τράπεζα, με τους συμβούλους της οποίας συζητά deal, που μοιάζει με αυτό που έκανε η ιταλική Intesa San Paolo με τις Intrum και CarVal.

 

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: Ιδιαίτερη περίπτωση, μεταξύ των υπερδανεισμένων επιχειρήσεων, συνιστά, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η Χαλυβουργική. Από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα ως και το 2016, η οικογένεια Αγγελοπούλου χρηματοδότησε την ιστορική χαλυβουργία με 80 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά για να κρατάει τη Χαλυβουργική σε μίνιμουμ λειτουργία (σ.σ. λειτουργούσε μόνο η μονάδα ανακύκλωσης), καθώς το χαλυβουργείο είχε σταματήσει τη λειτουργία του καιρό πριν.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, αν δεν υπήρχε η ενδοοικογενειακή προστριβή, δύσκολα οι πιστωτές της Χαλυβουργικής θα αποφάσιζαν να κινήσουν διαδικασίες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v