Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2018

Η MIG, το Hilton Λευκωσίας και οι ενδείξεις «νέας σχέσης» με την Κύπρο

Η MIG, το Hilton Λευκωσίας και οι ενδείξεις «νέας σχέσης» με την Κύπρο

Πριν από την εορταστική περίοδο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς αναβολές, οι διαδικασίες για την πώληση εκ μέρους της MIG του Χίλτον Λευκωσίας, του μοναδικού σήμερα πεντάστερου ξενοδοχείου της κυπριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, υπάρχει ήδη λίστα πέντε υποψηφίων, με 2-3 εξ αυτών να φέρονται ως οι έχοντες το πιο ισχυρό προβάδισμα. Μεταξύ των υποψηφίων που «ακούγονται» στην κυπριακή αγορά, συγκαταλέγονται η Πανγαία, ο Κύπριος εκ Λονδίνου δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Γιάννης Χριστοδούλου του Yianis Group αλλά και το fund Oakhill.

Σημειωτέον ότι μέσω της διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης του ξενοδοχείου, είτε κρατήσουν το brand «Hilton», είτε επιλέξουν κάποιο άλλο, αντίστοιχου κύρους  και εμβέλειας, καθώς η σχετική σύμβαση λήγει οσονούπω.

Στο μεταξύ, σε νέα τροχιά φαίνεται να μπαίνουν γενικότερα οι σχέσεις της MΙG με την Κύπρο, αν κρίνουμε από τη συνέντευξη του CEO του ομίλου Θανάση Παπανικολάου, που δημοσίευσε προ ημερών η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, το ηγετικό στέλεχος της MΙG όχι μόνο διαβεβαίωσε ότι θα πληρωθούν άμεσα τα 5 εκατ. ευρώ που επιδίκασε υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας το διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά προανήγγειλε και την επιστροφή στην κυπριακή αγορά δύο εκ των ισχυρών brands του ομίλου στην εστίαση, των Goody’s και La Pasteria. Άλλωστε ορισμένα από τα brands του ομίλου στον χώρο της διατροφής (ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη κ.ά.) ουδέποτε σταμάτησαν να διακινούνται και να συγκεντρώνουν την προτίμηση των εκεί καταναλωτών.

Προφανώς, σε μια συνέντευξη με τη νέα διοίκηση της MΙG, πέρα από τις αναφορές στο μέλλον, δεν έλειψαν οι αναφορές και στο ταραγμένο παρελθόν, όπου όμως ο τόνος των ερωτήσεων αλλά και η διακριτικότητα των απαντήσεων του βασικού συντελεστή της νέας διοίκησης δείχνουν ότι καθώς πέρασαν τα χρόνια κι άλλαξαν οι συνθήκες, υπάρχουν περιθώρια για μια «νέα εποχή».

Το καταγράφουμε γιατί κάτι τέτοιο, εφόσον συμβεί, θα έχει σημαντικές θετικές συνέπειες για τον όμιλο.

Υπάρχουν «αξίες» που έχουν… «πνιγεί» από το καθεστώς οξείας αντιπαράθεσης που επικράτησε τα τελευταία χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v