Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2018

Πανευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφημίσεις δικτύων νέας γενιάς

Πανευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφημίσεις δικτύων νέας γενιάς

Να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσουν οι παραπλανητικές διαφημίσεις τηλεπικοινωνιακών φορέων στην Ευρώπη για δήθεν δίκτυα «fiber» (οπτικών ινών), που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν το παμπάλαιο δίκτυο χαλκού, ζητεί με ανοικτή επιστολή του προς τους υπουργούς τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. ο πρόεδρος του FTTH Council Europe, Ronan Kelly, δηλαδή του φορέα που προωθεί τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι στην Ευρώπη.

Η επιστολή του R. Kelly παρουσιάστηκε πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας, ένα από τα θέματα της οποίας είναι ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Ο πρόεδρος του φορέα επισημαίνει στην επιστολή πως «είμαστε μάρτυρες “fake fiber” διαφημιστικών πρακτικών σε πολλά κράτη-μέλη», όπου χρησιμοποιούνται οι όροι «οπτική ίνα» και «ταχύτητες οπτικής ίνας» σε διαφημίσεις «για ευρυζωνικά δίκτυα που βασίζονται στον χαλκό και ενώ το διαφημιζόμενο προϊόν δεν βασίζεται σε πλήρη σύνδεση οπτικών ινών».

Κατά τον R. Kelly, οι συγκεκριμένες πρακτικές υπονομεύουν τον σχεδιασμό της Ε.Ε. για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς που θα προσφέρουν πολύ υψηλές ταχύτητες πρόσβασης με βάση τις οπτικές ίνες.

Ας περιμένουμε να γυρίσουν οι υπουργοί από το Συμβούλιο, για να ρωτήσουμε αν είχε απήχηση η παρέμβαση Kelly...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v