Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2019

Το real estate έβαλε στο μάτι τις εταιρείες των... I.Χ.

Το real estate έβαλε στο μάτι τις εταιρείες των... I.Χ.

Τα σημαντικά ακίνητα που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια εταιρειών αντιπροσώπευσης διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται στο στόχαστρο της αγοράς real estate.

Μικροί και μεγάλοι εισαγωγείς αυτοκινήτων προχωρούν τον τελευταίο χρόνο σε αναδιάρθρωση/ρύθμιση δανείων και ταυτόχρονα αναζητούν τρόπους αξιοποίησης των ακινήτων τους. Ή, στη χειρότερη περίπτωση, όπως συνέβη με την Αγκριπάν της οικογένειας Παντελεημονίτη, οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί το χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Η τελευταία διαθέτει, μεταξύ άλλων, μεγάλα οικόπεδα στην Ιερά Οδό (4 στρέμματα), στην Πειραιώς (1,5 στρέμμα με κτίριο 2.500 τετραγωνικών μέτρων), μεγάλο οικόπεδο 15 στρεμμάτων στην οδό Ορφέως 111 στην Αθήνα, οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Αλλά και η οικογένεια Σαρακάκη, που ρύθμισε τον τραπεζικό δανεισμό, έχει τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων εντός του φερώνυμου ομίλου. Το σημαντικότερο είναι οι κεντρικές εγκαταστάσεις του ομίλου επί της Λεωφ. Αθηνών 71, σχεδόν απέναντι από τα κτίρια του Χρηματιστηρίου και του ΟΠΑΠ, σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων.

Στα 37 ακίνητα της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ περιλαμβάνονται ακόμα και διαμερίσματα σε πολυκατοικίες στην οδό Στουρνάρη, στον Αγιο Λουκά Πατησίων, αγροτεμάχια, οικόπεδα, μέχρι και σταφιδάμπελος πέντε στρεμμάτων στην Κορινθία!

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου Θεοχαράκη αποτελεί επίσης αντικείμενο εξέτασης από την αγορά real estate, με στόχο πάντα μεμονωμένα προνομιακά κτίρια ή οικόπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v