Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2019

Μετά τις εκλογές το Master Plan του ΟΛΠ;

Μετά τις εκλογές το Master Plan του ΟΛΠ;

Το έχουν πάρει απόφαση οι Κινέζοι της Cosco, πως δεν πρόκειται να εγκριθεί το στρατηγικό σχέδιο (Master Plan) του ΟΛΠ πριν τις εκλογές. Γιατί; Μα γιατί αγγίζει όλο το «κατεστημένο» του λιμανιού, όπως λένε όσοι θεωρούν πως οι καθυστερήσεις οφείλονται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Από τους ξενοδόχους (το σχέδιο της Cosco προβλέπει 2 συν 2 ξενοδοχεία), καταστηματάρχες (προβλέπεται εμπορικό κέντρο) και άλλους παράγοντες.

Οσο για το υπουργείο Ναυτιλίας, οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν πως εφαρμόζει τη γνωστή τακτική, δοκιμασμένη στην περίφημη διαδικασία «fast track» για ταχεία αδειοδότηση επενδύσεων. Επειδή η σύμβαση παραχώρησης λέει πως το στρατηγικό σχέδιο πρέπει να εγκριθεί εντός τριμήνου, κάθε φορά που φτάνουμε στο τρίμηνο, οι υπηρεσίες του υπουργείου ζητούν νέο έγγραφο από τον OΛΠ!

Ετσι περνούν άλλοι τρεις μήνες και λίγο πριν εκπνεύσει η νέα προθεσμία, ζητείται και νέο έγγραφο! Και η ζωή συνεχίζεται. Ετσι ο OΛΠ έχει καταθέσει ΕΞΙ διαφορετικά Master Plans σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες!

Άλλη άποψη έχουν, βέβαια, στο υπουργείο, κύκλοι του οποίου υποστηρίζουν πως «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιλογή του ΥΝΑΝΠ η οποιαδήποτε καθυστέρηση». Τονίζουν πως «από την πλευρά του Δημοσίου τηρούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται από τον Νόμο και τη Σύμβαση Παραχώρησης».

Τέλος, σημειώνουν ότι «απαιτείται h έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία επίσης αξιολογείται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και προδιαγραφών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v