Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2019

Οι νέοι «παίκτες» στην αγορά κόκκινων δανείων

Οι νέοι «παίκτες» στην αγορά κόκκινων δανείων

Διευρύνεται ο ανταγωνισμός στην εγχώρια δευτερογενή αγορά δανείων καθώς το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν νέοι παίκτες, οι οποίοι, μάλιστα, επιδιώκουν να εισέλθουν δυναμικά.

Στην είσοδο της Cerberus έχει αναφερθεί από νωρίς η στήλη, ενώ έχουν παρατεθεί και πληροφορίες για τις συζητήσεις με την Πειραιώς. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι το private equity fund κατέθεσε προσφορά για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, το οποίο πουλά η Εθνική (project Symbol).

Στους νεοαφειχθέντες και η αμερικανική Elliott Management, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή, αφότου η ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν πέρασε στην κατοχή της, λόγω αδυναμίας του ως τότε ιδιοκτήτη της να αποπληρώσει τη χρηματοδότηση, που είχε λάβει από το fund.

H Elliott έχει υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα 17 ναυτιλιακών εταιρειών, που πουλά η Πειραιώς (project Nemo), ενώ λέγεται ότι θα συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για την τιτλοποίηση κόκκινων στεγαστικών δανείων 2 δισ. της Eurobank (project Pilar).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v