Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2019

H τιτλοποίηση της Eurobank και ποιος αποχωρεί από Πειραιώς

H τιτλοποίηση της Eurobank και ποιος αποχωρεί από Πειραιώς

EUROBANK-PROJECT PILLAR: Μετάθεση μιας εβδομάδας πήρε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, μικτής λογιστικής αξίας περίπου 2 δισ. και συνολικής απαίτησης 2,5 δισ., που θέλει να τιλοποιήσει η Eurobank.

Η αρχική ημερομηνία ήταν για τις 21 Ιανουαρίου και η κατάθεση μετατέθηκε για τις 28 Ιανουαρίου.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αγοράσει το mezzanine ομόλογο της τιτλοποίησης «κόκκινων» στεγαστικών δανείων. Το senior note προβλέπεται να διακρατηθεί από την τράπεζα, ενώ για τον junior τίτλο εξετάζεται το ενδεχόμενο δωρεάς του σε κοινωφελές ίδρυμα.

Το προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 45.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, 31 χιλιάδων δανειοληπτών, τα οποία έχουν μέσο χρόνο καθυστέρησης 3,6 έτη.

Τα παραπάνω δάνεια έχουν εξασφαλίσεις επί 36.000 ακινήτων, με την τράπεζα και τους συμβούλους να αποτιμούν την εμπορική αξία των ενεχύρων στα 2,9 δισ. ευρώ.

 

ΠEIΡΑΙΩΣ: Αποχωρεί στα τέλη Φεβρουαρίου από την τράπεζα ο Κ. Λοϊζίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη για μια σειρά από πωλήσεις non core business assets (Avis Hellas, HSW κ.ά.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v