Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2019

Η «ξεχασμένη» πληροφορική και οι «εκτός μόδας» κερδισμένοι

Η «ξεχασμένη» πληροφορική και οι «εκτός μόδας» κερδισμένοι

Σε αντίθεση με τις «καυτές εποχές» της δεκαετίας του 2000, εκτός «χρηματιστηριακής μόδας» βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ο κλάδος της πληροφορικής. Και αυτό όχι μόνο επειδή δοκιμάστηκε (και αυτός) από την οικονομική κρίση, αλλά και γιατί αρκετές μετοχές του διακρίνονται για τη χαμηλή (ή και πολύ χαμηλή) εμπορευσιμότητά τους, με ό,τι αυτό πολλές φορές συνεπάγεται για τους επενδυτές.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αν κάποιος θέλει να κάνει τον… συνήγορο του διαβόλου, θα μπορούσε να παραθέσει τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα.

Πρόκειται για τις αποδόσεις του Γενικού Δείκτη και επτά μετοχών εταιρειών πληροφορικής από την ημερομηνία έναρξης των capital controls (Ιούνιος 2015) έως και χθες (4/2/2019).

Κατά την περίοδο λοιπόν που ο Γενικός Δείκτης έχει υποχρεωθεί σε απώλειες 17,2%, οι αναφερόμενες επτά μετοχές του κλάδου έχουν κερδίσει από 15,2% έως και 254%, πέρα από τα τυχόν μερίσματα που έχουν διανείμει κάποιες εξ αυτών στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Βέβαια, κάθε περίπτωση εισηγμένης είναι διαφορετική και δεν σημαίνει πως όποια μετοχή ανέβηκε στο παρελθόν, θα συνεχίσει να αποφέρει κέρδη και στο μέλλον.

Απλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως το να διαφοροποιείται κάποιος από τη χρηματιστηριακή μόδα, να του βγαίνει σε καλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v