Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2019

ΔΕΗ: Το ομόλογο που πάει πίσω και το… αιματηρό «plan Β»

ΔΕΗ: Το ομόλογο που πάει πίσω και το… αιματηρό «plan Β»

Ευρώ ευρώ συγκεντρώνουν στη ΔΕΗ τα απαραίτητα κεφάλαια για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών που λήγουν τον Απρίλιο.

Πρόκειται για το «Plan B» της εταιρείας, στην περίπτωση που δεν καταφέρει να βγει στις αγορές για την έκδοση ομολόγου 350 εκατ. ευρώ προς αντικατάσταση ανάλογης λήξης τίτλου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης από την αρχή της χρονιάς προγραμμάτιζε την έξοδο στις αγορές τον Φεβρουάριο. Νεότερες πληροφορίες, όμως, θέλουν το συγκεκριμένο σχέδιο να εγκαταλείπεται και να αντικαθίσταται με σειρά roadshows στο Λονδίνο τον Μάρτιο, για να τεσταριστούν οι διαθέσεις.

Υπό το βάρος των οικονομικών δεδομένων, στελέχη της εταιρείας θέτουν για μία ακόμη φορά το αίτημα για αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, καθώς θέλουν να παρουσιάσουν στους επενδυτές προοπτικές κερδοφορίας, αποσκοπώντας σε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Κάτι το οποίο, όμως, η κυβέρνηση απορρίπτει, μιας και το 2019 είναι προεκλογική χρονιά...

Σε κάθε περίπτωση, πηγές της ΔEΗ διευκρινίζουν ότι ακόμα κι αν δεν βγει στις αγορές η επιχείρηση, τα χρήματα για τις λήξεις του Απριλίου είναι διασφαλισμένα. Τα 200 εκατ. ευρώ από γραμμές χρηματοδότησης και τα 150 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

Ωστόσο, τα ίδια στελέχη, ως προς τη δεύτερη πηγή χρηματοδότησης, σπεύδουν να προσθέσουν: «Βέβαια η λύση αυτή προκαλεί δυσκολίες ρευστότητας στην εταιρεία…».

Και το μυαλό όλων πάει στις προβλέψεις της S&P στην τελευταία έκθεσή της για τη ΔEΗ, που θέλουν αρνητικές ταμειακές ροές ύψους 1 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v