Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2019

Ο Κοντομηνάς, η Prime ασφαλιστική και οι «αναταράξεις»

Ο Κοντομηνάς, η Prime ασφαλιστική και οι «αναταράξεις»

Σε «αναταράξεις» στην ασφαλιστική εταιρεία του γνωστού επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά Prime Insurance αναφέρεται ο κυπριακός Τύπος («Φιλελεύθερος»), με την αρχή αυτών να έχει γίνει στις αρχές του έτους, οπότε και είχαμε αντικατάσταση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και (κυρίως θα προσθέταμε εμείς) του διευθύνοντος συμβούλου κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με κύκλους της τοπικής αγοράς, ο κ. Κοντομηνάς διαμήνυσε στο δίκτυο της εταιρείας ότι προχώρησε στις αλλαγές επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος από την προηγούμενη διοίκηση και πως αν η Prime χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια λόγω Solvency II, το ζήτημα θα τακτοποιηθεί.

Βέβαια, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά υποστηρίζουν ότι ο κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης ήταν άτομο που «βρισκόταν πολύ κοντά» στον Δημήτρη Κοντομηνά εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια.

Όταν μάλιστα ο κ. Μιχαηλίδης είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση της Interlife (καμιά σχέση με την ελληνική εταιρεία), οι «κακές γλώσσες» της εποχής έλεγαν πως η κίνηση αυτή είχε γίνει με τις «ευλογίες» του κ. Κοντομηνά.

Και αφού πέρασε το χρονικό όριο απαγόρευσης δραστηριοποίησης του κ. Κοντομηνά στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά (όρος από την πώληση εταιρείας του Ελλαδίτη επιχειρηματία στη Λαϊκή Τράπεζα το 1998), τότε οι κ.κ. Κοντομηνάς-Μιχαηλίδης ένωσαν τις δυνάμεις τους, καθώς ο πρώτος απέκτησε ουσιαστικά τον έλεγχο του 85% της Interlife (που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Prime), αγοράζοντας μετοχές της αλλά και εισφέροντας σ’ αυτή την προσωπική του ασφαλιστική εταιρεία DEMCO.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα, ο κ. Μιχαηλίδης, που αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, κατέχει το 15% των μετοχών της Prime Insurance.

ΥΓ: Ο κ. Κοντομηνάς προχώρησε πρόσφατα σε διοικητικές αλλαγές «κορυφής» και σε μία τουλάχιστον ακόμη εταιρεία του: Πρόκειται για την εισηγμένη Intertech, η οποία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v