Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2019

Η ΕΤΕ και οι «μνηστήρες» για Εθνική Ασφαλιστική

Η ΕΤΕ και οι «μνηστήρες» για Εθνική Ασφαλιστική

Η έναρξη νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική φέρνει πάλι στην επικαιρότητα τον σχεδιασμό της Εθνικής για τη διάθεση τουλάχιστον του 75% της μεγαλύτερης εγχώριας ασφαλιστικής εταιρείας.

Παρότι η διοίκηση της τράπεζας φέρεται να έχει εξασφαλίσει από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) παράταση ως το τέλος του 2020 για να ολοκληρώσει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι «μνηστήρες» δεν έχουν πάψει να την... πολιορκούν.

Για τις προσφορές κάποιων εξ αυτών η Εθνική κράτησε εξαρχής επιφυλακτική στάση, η οποία δικαιώθηκε από τη διάψευση της Hannover Re περί της εμπλοκής της σε οποιαδήποτε προσφορά ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Εθνική Ασφαλιστική.

Ενδιαφέρον, όμως, για την Εθνική Ασφαλιστική εκδηλώνεται και από άλλους «μνηστήρες». Στην αγορά κυκλοφορεί ότι εδώ και ένα μήνα η τράπεζα έχει δεχθεί κρούση από private equity fund.

Η διοίκηση της τράπεζας τηρεί, ως τώρα, τη γνωστή γραμμή ότι θα βγει νέα διαγωνιστική διαδικασία στο δεύτερο μισό του έτους και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προσέλθει.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής στην επενδυτική ημερίδα του επόμενου μήνα.

Υ.Γ. Ο βασικός λόγος για τον οποίο η Εθνική αιτήθηκε παράταση ως το τέλος του 2020 για την ολοκλήρωση της πώλησης τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν για να μην επηρεαστεί η διαγωνιστική διαδικασία από το προεκλογικό κλίμα. Επιχείρημα που καταρρίπτεται αν εκδηλώνεται, ήδη, σοβαρό ενδιαφέρον.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v