Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2019

Η «βάπτιση» της... σκέτης ΑΒΑΞ και ο νέος διορισμός Απαλαγάκη

Η «βάπτιση» της... σκέτης ΑΒΑΞ και ο νέος διορισμός Απαλαγάκη

ΑΒΑΞ: Στη δεύτερη επαναληπτική συνέλευση, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου, αναμένεται να εγκριθεί η αλλαγή επωνυμίας της J&Ρ ΑΒΑΞ σε ΑΒΑΞ, αλλά και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Επειδή υπάρχει η σύγκρουση κορυφής μεταξύ των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη για τον όμιλο J&Ρ, που σήμερα ελέγχει το 41,59% της J&ΡΑΒΑΞ, το συγκεκριμένο ποσοστό δε μπορεί να εμφανιστεί στη γενική συνέλευση της τεχνικής εταιρείας. Ετσι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις ούτε στην πρώτη επαναληπτική που απαιτείται έγκριση από το 51% των μετόχων της εταιρείας.

Η αύξηση και η αλλαγή επωνυμίας θα εγκριθούν από τη δεύτερη επαναληπτική συνέλευση καθώς απαιτείται πλειοψηφία επί των μετόχων που συμμετέχουν σ' αυτή. Ως γνωστόν, η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί κυρίως από την οικογένεια Ιωάννου η οποία και θα αυξήσει το ποσοστό της.

Στη δεύτερη επαναληπτική συνέλευση θα παρουσιαστεί και η νέα επωνυμία της εταιρείας, το νέο λογότυπο, κλπ.

 

Χ. ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ: H σημερινή γενική γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κα Χαρούλα Απαλαγάκη αναμένεται να αντικαταστήσει στο διοικητικού συμβούλιο του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου τον παραιτηθέντα κ. Μιχάλη Καραμανώφ, έως τη λήξη της θητείας του ΔΣ.

Για την 6η Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η επικείμενη γενική συνέλευση του Συνεγγυητικού, όπου πέρα από την προαναφερόμενη αλλαγή σύνθεσης, θα υπάρξουν και ζητήματα ενημέρωσης για τρέχοντα θέματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v