Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2019

Η Μαμιδάκης, η διπλή πώληση στη Hines και οι τράπεζες

Η Μαμιδάκης, η διπλή πώληση στη Hines και οι τράπεζες

Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αγορά από τη Hines δύο ξενοδοχειακών μονάδων, που βρίσκονται στην Κρήτη και ανήκουν στη Μαμιδάκης Συμμετοχών.  

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τραπεζικές πηγές, οι οποίες παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία καθώς το τίμημα, που θα εισπράξει η Μαμιδάκης Συμμετοχών, θα κατευθυνθεί για εξόφληση δανεισμού.

Την απόκτηση των δύο μονάδων (Coral και Ερμής) από τη Hines αποκάλυψε η στήλη, ενώ η διαδικασία της αγοράς μετοχών προκρίθηκε, έναντι αυτής της προσυμφωνημένης αίτησης εξυγίανσης, για καθαρά φορολογικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Μαμιδάκη με την παραπάνω πώληση ρυθμίζει το συντριπτικό -αν όχι όλο- μέρος των υποχρεώσεών της προς τις τράπεζες και το Δημόσιο καθώς είχε προηγηθεί, έναντι περίπου 110 εκατ. ευρώ, η απόκτηση από την Cetracore των βασικών περιουσιακών στοιχείων της Jet Oil.

ΥΓ: Από τις λίγες επιχειρηματικές οικογένειες, που συνεργάστηκαν -από ένα σημείο και έπειτα- αρμονικά με τις πιστώτριες τράπεζές τους, έχοντας αγοραστικό ενδιαφέρον από τρίτους για τα ενεχυριασμένα περιουσιακά τους στοιχεία.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v