Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2019

Η νέα αποχώρηση στη Folli Follie και οι προσλήψεις στην Ενέργεια

Η νέα αποχώρηση στη Folli Follie και οι προσλήψεις στην Ενέργεια

FOLLI FOLLIE: Ακόμη μια αλλαγή συμβούλου καταγράφεται στο σίριαλ της Folli Follie, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της εταιρείας με τους ομολογιούχους πιστωτές της για την οριστικοποίηση των όρων του περιβόητου Term Sheet.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Norton Rose Fullbright έπαψε πλέον να εκπροσωπεί την εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, προκαλώντας νέα καθυστέρηση στη συνεννόηση μεταξύ των συμβαλλομένων της.

Οι λόγοι της αντικατάστασης με νέο νομικό σύμβουλο παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της συμπεριφοράς της εταιρείας εδώ και 10 μήνες, η οποία προκαλεί ωστόσο εκνευρισμό σε σειρά εμπλεκομένων.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά... τουλάχιστον 304 προσλήψεις κρύβει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά από το σπάσιμο της ΔΕΠΑ μέχρι τα γεωθερμικά πεδία.

Μέσα από τις διατάξεις του κειμένου που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή 1η Μαρτίου ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης για θέματα του τομέα του, γίνεται απόπειρα κάλυψης κενών οργανικών θέσεων και άλλων έκτακτων αναγκών προσωπικού σε διάφορες δημόσιες και ημι-δημόσιες εταιρείες.

Για την ακρίβεια, προβλέπεται η κάλυψη 79 κενών οργανικών θέσεων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με διαδικασίες «μπάι πας» του ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις θα γίνουν από τη ΡΑΕ, αλλά θα ελέγχονται οι διαδικασίες από το Ανώτατο Συμβούλιο.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού για την κατασκευή του καλωδίου Κρήτης - Αττικής και θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, «Αριάδνη», μπορεί να προσλάβει μέχρι 30 εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου έργου, μίσθωσης έργου ή έμμισθης εντολής. Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων είναι ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του καλωδίου. Δηλαδή έως το 2023.

Άλλες 25 προσλήψεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προβλέπονται στον Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (πρώην ΛΑΓΗΕ). Η διάρκεια των συμβάσεων είναι μέχρι δύο χρόνια.

Περί τις 170 προσλήψεις εργολαβικών εργαζομένων αναμένονται από τις θυγατρικές του ομίλου της ΔΕΠΑ, ενόψει της διάσπασής της σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών. Για να είμαστε ακριβείς, από τις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο, αλλά η διαδικασία λέγεται ότι ξεκινά μετά την ψήφισή του.

Τέλος, επειδή το ΙΓΜΕ καταργείται, το ΥΠΕΝ με το νομοσχέδιο συστήνει την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών με 220 οργανικές θέσεις. Αυτές δεν τις συνυπολογίσαμε στις προσλήψεις καθώς θα καλυφθούν από τους 190 εργαζόμενους του ΙΓΜΕ.

Ποιος είπε ότι η ενέργεια δεν μένει ανεπηρέαστη από το προεκλογικό κλίμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v