Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2019

Μια εξαίρεση μεταξύ των ΑΧΕ και η «κόντρα» σε εισπρακτική με... βαριά επωνυμία

Μια εξαίρεση μεταξύ των ΑΧΕ και η «κόντρα» σε εισπρακτική με... βαριά επωνυμία

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.  Ιδιαίτερα σκληρή εσωτερική διαμάχη φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει σε εισπρακτική εταιρεία των Αθηνών, μέρος της οποίας εκτυλίσσεται στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως πληροφορείται η στήλη, πρόκειται για την εταιρεία «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», όπου η εταίρος μειοψηφίας Δέσποινα Παπαθανασίου έχει ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίων της Λίας Καννελοπούλου (η οποία σημειωτέον τυγχάνει σύζυγος του αντιπροέδρου της ΤΙΤΑΝ, Νέλλου Κανελόπουλου) και πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής, αναφορικά με τον σεβασμό του καταστατικού της εταιρείας και της εταιρικής της συμμετοχής.

Τον τελικό λόγο θα έχει, λένε οι πληροφορίες μας, η Επιτροπή Διαιτησίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ωστόσο, ανεξαρτήτως κατάληξης, ένα ερώτημα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι οι εντυπώσεις και επιπτώσεις που ενδεχομένως δημιουργεί η διαμάχη των εταίρων και οι εσωτερικές έριδες, στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι, στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανώς τράπεζες και άλλα μεγάλα νομικά πρόσωπα που αναθέτουν την είσπραξη των απαιτήσεών τους.

«Η ομόνοια χτίζει σπίτι και η διχόνοια το γκρεμίζει», έλεγαν σοφά οι παλαιότεροι…

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι κερδοφόρες χρηματιστηριακές εταιρείες του έτους 2018 θα μετρούνται στα… δάχτυλα του ενός χεριού!

Σ’ αυτές τις τόσο λίγες εταιρείες συγκαταλέγεται και η Λέων Δεπόλας.

Η συγκεκριμένη ΑΧΕΠΕΥ κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά να διατηρήσει σταθερό τον κύκλο εργασιών της (1,335 εκατ. έναντι 1,37 εκατ. το 2017) και να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα (καθαρά κέρδη 167 χιλ. έναντι 461 χιλ. ευρώ το 2017).

Πρέπει επίσης να συνεκτιμηθούν ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και τα ίδια κεφάλαιά της που διαμορφώθηκαν στα 4,82 εκατ. ευρώ.

ΥΓ: Το σχετικά ευχάριστο στοιχείο για τον κλάδο είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί η αξία των συναλλαγών στο ΧΑ, με μεγαλύτερη έμφαση σε «περιφερειακές» μετοχές στις οποίες τοποθετούνται κυρίως Έλληνες επενδυτές και άρα αποφέρουν υψηλότερα ποσοστά προμηθειών στις ΑΧΕ, σε σχέση με τους «μεγάλους» ξένους πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v