Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2019

Η «ανάσα» Χουλιαράκη στη ΔΕΗ και το μπόνους για τις μεγάλες κλινικές

Η «ανάσα» Χουλιαράκη στη ΔΕΗ και το μπόνους για τις μεγάλες κλινικές

ΚΛΙΝΙΚΕΣ. Υπέρ των μεγάλων κλινικών αναμένεται να λειτουργήσουν, σύμφωνα με την ασφαλιστική αγορά, οι διατάξεις που πέρασαν στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Η θέσπιση ελάχιστου αριθμού προσωπικού (επιστημονικό και νοσηλευτικό) με έμμισθη εργασία, η απαγόρευση ανάληψης θέσεων ευθύνης για όσους είναι συνεργαζόμενοι ιατροί αναμένεται, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές, να αυξήσουν τα κόστη των μικρομεσαίων κλινικών.

Όλα αυτά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κλάδο παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγείας από ιδιώτες και το επίπεδο της δημόσιας υγείας διολισθαίνει.

 

ΔΕH. Οριακή μοιάζει η κατάσταση της ρευστότητας της ΔΕΗ, με την εταιρεία να ψάχνει έσοδα από όπου μπορεί, προκειμένου να αποπληρώσει τη λήξη δανειακών υποχρεώσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ στο τέλος του Απριλίου.

Χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Μανόλης Παναγιωτάκης προσπάθησε να διαβεβαιώσει για τη ρευστότητά της, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς θα αποπληρώσει ομόλογο που λήγει τον Απρίλιο, από τη στιγμή που δεν θα βγει στις αγορές. Έκανε γνωστό ότι τα 200 από τα 350 εκατ. ευρώ θα τα αντλήσει από γραμμή τραπεζικής χρηματοδότησης. Σε ό,τι αφορά τα 150 εκατ. ευρώ, είπε ότι τις επόμενες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα υπογράψει την εκταμίευση 550 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε προκαταβολή έναντι της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ρεύματος του ελληνικού δημοσίου.

Όπως μαθαίνουμε, ωστόσο, από αυτά τα 550 εκατ. ευρώ τα περισσότερα δεν θα μείνουν για πολύ στα ταμεία της επιχείρησης. Η δημόσια εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει περί τα 150 εκατ. ευρώ στο δημόσιο, λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος, ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ θα κληθεί να διαθέσει για αγορές ρύπων.

Χαρακτηριστική της στενότητας ήταν η ατάκα του κου Παναγιωτάκη: «Αν ο κ. Χουλιαράκης μάς τα έδινε νωρίτερα (σ.σ. τα 550 εκατ. ευρώ), θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και δικαιώματα ρύπων στη χαμηλή τιμή των 18-19 ευρώ ανά τόνο (σ.σ. το προηγούμενο διάστημα, οι τιμές CO2 ήταν στα 23 και 25 ευρώ)».

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε τσίμα τσίμα τα βγάζει πέρα η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v