Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2019

Σφηνάκια για Αλουμύλ, Kλουκίνα-Λάππα, Νάκα και Ravago

Σφηνάκια για Αλουμύλ, Kλουκίνα-Λάππα, Νάκα και Ravago

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στο 5,6% -και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση- υπολογίζεται η φετινή απόδοση χρηματικών διανομών της Κλουκίνας-Λάππας, καθώς η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή (0,028 ευρώ πέρυσι).

Να συνεκτιμηθεί ωστόσο ότι το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ που θα επιστραφεί στους μετόχους είναι σαφώς υψηλότερο από τα ετήσια καθαρά κέρδη της εισηγμένης κατά την οικονομική χρήση του 2018 (656 χιλ. ευρώ).

 

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΝΑΚΑΣ: Την εκτίμησή της ότι για την οικονομική χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου ο Μουσικός Οίκος Νάκας θα σημειώσει κερδοφορία αντίστοιχη της περυσινής (711 χιλ. ευρώ), δημοσιοποίησε την Παρασκευή η διοίκηση της εισηγμένης.

Έτσι, με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 10 εκατ. ευρώ, μιλάμε για ένα δείκτη P/E κοντά στο 14.

Αν τώρα η εισηγμένη επαναλάβει και την περυσινή χρηματική διανομή (μέρισμα συν επιστροφή κεφαλαίου 0,135 ευρώ ανά μετοχή), τότε η μερισματική απόδοση του τίτλου θα εκτιναχθεί στο 8,5%. Ωστόσο πέρυσι είχε μοιραστεί στους επενδυτές ποσό (855 χιλ. ευρώ) υψηλότερο των κερδών της χρήσης (711 χιλ. ευρώ).

 

RAVAGO: Το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά από τη Ravago της Δ.Α. Δελής ΑΕ ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης εξαγοράς του βελγικού ομίλου στην Ελλάδα, τα τελευταία έξι χρόνια.

Το μπαράζ των εξαγορών ξεκίνησε το 2012, όταν ο όμιλος Ravago συμφώνησε την απόκτηση της Μονοτέζ ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία εξηλασμένης πολυστερίνης (EPS), με σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις.

Ακολούθησαν οι εξαγορές Πένταπλαστ και Δέλτα Χημική και τώρα της Δελής ΑΕ.

H Ravago εδρεύει στο Βέλγιο και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους, διεθνώς, στους κλάδους χημικής βιομηχανίας και πλαστικών, ενώ στο τιμόνι της (σ.σ. διευθύνων σύμβουλος) έχει, εδώ και αρκετά χρόνια, τον Έλληνα Θ. Ρούσση.

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η εκπόνηση σχεδίου λειτουργικής αναδιάρθρωσης του ομίλου, το οποίο έχει αναλάβει, μετά από εντολή των πιστωτριών τραπεζών της Αλουμύλ, η Alvarez and Marsal.

Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 5 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v