Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2019

Folli Follie: Η εγκληματική οργάνωση, οι «εξηγήσεις» στον εισαγγελέα και τα... θεματάκια!

Folli Follie: Η εγκληματική οργάνωση, οι «εξηγήσεις» στον εισαγγελέα και τα... θεματάκια!

Στον αρμόδιο εισαγγελέα, μαθαίνουμε, προσέρχονται ήδη αυτές τις μέρες για να «δώσουν εξηγήσεις» οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Folli Follie.

Οι... επισκέψεις αφορούν στα αδικήματα της πλαστογράφησης (κατά συρροή, καθώς υπάρχει σωρεία πλαστογραφημένων τραπεζικών «εξτρέ» που αλλοίωναν την εικόνα ρευστότητας της εταιρείας), της χειραγώγησης (κατά τη διάρκεια του 2016, που κατέληξε στην πώληση μεγάλων πακέτων μετοχών το επόμενο έτος), αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται προφανώς για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, που επιφέρουν βαριές έως πολύ βαριές ποινές. 

Ασφαλώς οι «εξηγήσεις» θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμη και οι -αναμενόμενες- παραπομπές στον... Φου Μαντσού, τον κακό Κινέζο που «φταίει για όλα».

Η στήλη πάντως θα ήθελε να υπενθυμίσει δύο ακόμη «θεματάκια»:

α) εκείνο των 28 εκατομμυρίων ευρώ, που έδωσε μεν η Dufry για να πάρει τα ΚΑΕ, αλλά ουδέποτε ανακοινώθηκαν από τη Folli Follie ως μέρος του τιμήματος. Κι αυτό διότι οι «εξηγήσεις» που έδωσε επισήμως η παλαιά -και κατηγορούμενη πλέον- διοίκηση της FFG ουδόλως μας κάλυψαν, ενώ και η «νέα» διοίκηση εδήλωσε «άγνοια».

β) το αν η περίφημη Fosun έκανε due diligence πριν γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, χωρίς να δει τους... ελέφαντες στα λογιστικά της FFG, αλλά και πώς εν πάση περιπτώσει οι «ντόπιοι» άνθρωποί της, μέσα κι έξω από το ΔΣ της Folli Follie δεν «κατάλαβαν» τόσα χρόνια ότι τους δουλεύουν... ψιλό γαζί.

Γιατί όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην έχει την υπόνοια μήπως κάποιοι «δούλευαν» παρέα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v