Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2019

Το ράλι της AS Company και η κόντρα για τα κομματικά δάνεια

Το ράλι της AS Company και η κόντρα για τα κομματικά δάνεια

AS COMPANY: Συγκαταλέγεται στη λίστα των μετοχών του ΧΑ που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά την τελευταία πενταετία, αποδίδοντας 262%! Παρ' όλα αυτά, η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2018 μόνο σε «φούσκα» δεν παραπέμπει.

Ειδικότερα:

Με βάση τα περυσινά καθαρά κέρδη των 3,2 εκατ. ευρώ, το P/E του τίτλου υπολείπεται ελαφρά του 11. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος δείκτης πολύ πιθανόν να υποχωρήσει φέτος, καθώς η διοίκηση της εισηγμένης προβλέπει κερδοφορία τουλάχιστον ίση με την περυσινή.

Έχοντας αναγγείλει την (αφορολόγητη) επιστροφή κεφαλαίου του 0,07 ευρώ ανά μετοχή, η σχετική απόδοση διαμορφώνεται στο 2,65%. Ο τίτλος δε διαπραγματεύεται μόλις κατά 21,5% ψηλότερα από τη λογιστική του αξία (28,45 εκατ. ευρώ).

Η ρευστότητα της εταιρείας είναι τόσο ισχυρή, έτσι ώστε να της επιτρέπει να διαθέτει στις 31/12/2018 θετικό καθαρό ταμείο ύψους 13,6 εκατ. ευρώ (το 40% περίπου της χρηματιστηριακής της αξίας). Πέρυσι άλλωστε, η εισηγμένη σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, από τις οποίες χρηματοδότησε την επιστροφή κεφαλαίου του 2018 (656 χιλ. ευρώ) και με τα υπόλοιπα ενίσχυσε το ταμείο της.

ΥΓ: Η πάλαι ποτέ χαμηλή αξία των χρηματιστηριακών συναλλαγών δείχνει και αυτή να «τσιμπάει προς τα πάνω» (1,2 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο).

ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης παραμένουν τα δάνεια των κομμάτων, με την κυβέρνηση να κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για θαλασσοδάνεια που δεν θα εξοφληθούν ποτέ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αποτελούν «δείγμα γραφής» για την ικανότητά τους να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας.

Το θέμα επανήλθε με την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στην τηλεόραση του Open. Σε αντιπαράθεση με τον Νίκο Φίλη, όχι μόνο αρνήθηκε ότι η ΝΔ ζητά κούρεμα χρέους, αλλά κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει υποβάλει σχετικό αίτημα.

Η κόντρα καλά κρατεί, ωστόσο για λόγους ακρίβειας σημειώνουμε ότι σε παλαιότερη δήλωσή του στο Newsit ο Αδ. Γεωργιάδης παραδεχόταν ότι «είναι τελείως αδύνατο να πληρώσει η Νέα Δημοκρατία 200 εκατ. ευρώ» και ότι είναι «τελείως βέβαιο ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία διαγραφής από τη Νέα Δημοκρατία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v