Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2019

Η Αλουμύλ και οι ανακοινώσεις για δάνεια και ίδια κεφάλαια

Η Αλουμύλ και οι ανακοινώσεις για δάνεια και ίδια κεφάλαια

Ανακοινώσεις αναμένονται στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που έχει προγραμματισθεί για τις 29 Μαΐου.

Για κάτι τέτοιο τουλάχιστον προϊδεάζει η διοίκησή της, αναφέροντας στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις ότι θα θέσει στους μετόχους «το θέμα υιοθέτησης άλλων μέτρων για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης και της ρευστότητας της εταιρείας».

Η παραπάνω αναφορά γίνεται με αφορμή ότι στις 31/12/2018 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της μητρικής του ομίλου (3,06 εκατ. ευρώ) είναι χαμηλότερο από το 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και επομένως συντρέχουν λόγοι κεφαλαιακής ενίσχυσης (άρθρο 47/2190).

Σημειώνεται ότι η εκπόνηση μελέτης λειτουργικής αναδιάρθρωσης, που είχαν αναθέσει στην A&M οι πιστώτριες τράπεζες του ομίλου, ολοκληρώθηκε και στις 12 Ιουνίου λήγει η περίοδος ανοχής, την οποία παρείχαν οι τράπεζες στη μητρική του ομίλου στις 12 Ιανουαρίου.

Επομένως, το επόμενο διάστημα οι τράπεζες θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους για ρύθμιση του δανεισμού του ομίλου Αλουμύλ, με ή χωρίς την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε διαγωνισμός για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, διαδικασία που εν συνεχεία «πάγωσε» λόγω της ανάθεσης στην A&M της μελέτης λειτουργικής αναδιάρθρωσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v