Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2019

Ο «θρίαμβος» Μπακογιάννη στην Αθήνα και η ανησυχία λόγω... σιγουριάς!

Ο «θρίαμβος» Μπακογιάννη στην Αθήνα και η ανησυχία λόγω... σιγουριάς!

Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων για τη Δημαρχία της Αθήνας, τόσο κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, όσο και μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ήταν μια «όαση» σε σχέση με το γενικότερο κλίμα όξυνσης που επικράτησε, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Κι' αναφέρουμε το συγκεκριμένο Δήμο, διότι όπως και να το κάνουμε αυτός είναι που έχει την περισσότερη προβολή και το μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» στις Δημοτικές Εκλογές.

Επ' αυτού λοιπόν, αξίζουν συγχαρητήρια και στους τρεις: Τόσο στον Παύλο Γερουλάνο, που βγήκε τρίτος, όσο και στον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Κώστα Μπακογιάννη, που μετέχουν στη «μονομαχία» της επομένης Κυριακής.

Μια μονομαχία που μοιάζει περισσότερο «τυπική», καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο το 42,66% των ψήφων, πολύ παραπάνω από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία προέρχεται, με μια ιλιγγιώδη διαφορά της τάξεως του 25% από τον αντίπαλο του!

Εν τούτοις αυτό ακριβώς το μεγάλο εύρος της νίκης, προκαλεί εγρήγορση στο επιτελείο του Μπακογιάννη που ουδόλως έχει χαλαρώσει. Μήπως δηλαδή επικρατήσει «χαλαρή λογική» στους ψηφοφόρους του, με αποτέλεσμα αρκετοί να… μην προσέλθουν στην κάλπη, δεδομένης και της καλοκαιρίας του Σαββατοκύριακου.

Περιορισμένη ασφαλώς η πιθανότητα, αλλά ορθώς πράττουν και "φυλάνε τα ρούχα τους". Διότι αν πολλοί ψηφοφόροι Μπακογιάννη σκεφτούν ότι η νίκη είναι εντελώς «σίγουρη» και πάνε για μπάνιο, τότε ανοίγει ο δρόμος για απρόοπτα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v