Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2002

Ποιός ”φοβάται” τη RomTelecom;

Σχεδόν... αφιερωμένη στις τράπεζες η στήλη του Χαμαιλέοντος σήμερα, πλην όμως θα ξεκινήσει με μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις της υπόθεσης ΟΤΕ-RomTelecom.

Aργά χθες το απόγευμα, κι ενώ οι συζητήσεις της ελληνικής με τη ρουμανική πλευρά βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο... άνεμος της αισιοδοξίας διόλου δεν έπνεε στην ευρύτερη περιοχή.

Οταν δε η ελληνική αντιπροσωπεία έμαθε ότι η απάντηση των Ρουμάνων θα δοθεί μέσω του υπουργικού συμβουλίου της Ρουμανικής κυβέρνησης, η κατάσταση, αν μη τι άλλο, δεν... βελτιώθηκε.

Οι ”κακές γλώσσες” υποστηρίζουν ότι για τους Ρουμάνους η βέλτιστη λύση θα είναι να εισαχθεί ο τοπικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, το οποίο ως γνωστόν, αυτή την περίοδο...πετάει!!! (Κάτι πρέπει να μας θυμίζει αυτό, στη βάση του ”εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θαρθεις”!!)

Πέρα όμως από τα αστεία, το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, όπως επισημαίνουν έγκυροι παρατηρητές των οικονομικών, αλλά και των... πολιτικών εξελίξεων. Γι αυτό και θα είναι ευχής έργον να βρεθεί έστω και μια αμοιβαία αποδεκτή ”συμβιβαστική” λύση.

Η RomTelecom είναι μία από τις ”σημαίες” της βαλκανικής επέκτασης του ΟΤΕ (χωρίς την οποία η αποτίμηση του γίνεται απλά ένα... ερώτημα), αλλά και της χώρας συνολικά.

Συνεπώς υπάρχει τεράστιο όχι μόνο οικονομικό αλλά και πολιτικό (με τη στενή και την ευρεία ερμηνεία του όρου) ”ρίσκο”, το οποίο δεν διαφεύγει της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v