Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2019

Σφηνάκια για Euromedica, Interlife και Βογιατζόγλου

Σφηνάκια για Euromedica, Interlife και Βογιατζόγλου

EUROMEDICA: Δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη στην αγορά, αν οι δύο έκτακτες γενικές συνελεύσεις της 7ης και της 8ης Ιουνίου της Euromedica αναβληθούν λόγω σχετικών αιτημάτων μετόχων με ποσοστό άνω του 5%.

Να σημειωθεί πως τη σημερινή γενική συνέλευση έχει συγκαλέσει η «πλευρά Λιακουνάκου» και την αυριανή η Farallon.

Πάντως, και οι τρεις πλευρές αναμένεται να κατεβούν στις γενικές συνελεύσεις με όλες τους τις δυνάμεις. Αναφερόμαστε στην Ειδική Διαχειρίστρια του μεγαλύτερου μετόχου (Axon Holdings), στη Farallon με ένα ποσοστό γύρω στο 17% και στην πλευρά Λιακουνάκου (με ό,τι της έχει απομείνει), που δείχνει να επιδίδεται στην τακτική των καθυστερήσεων.

 

INTERLIFE: Στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της βορειολλαδίτικης ασφαλιστικής εταιρείας Interlife, οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες στο κυπριακό χρηματιστήριο και προσεχώς θα διαπραγματεύονται παράλληλα και στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Στη γενική συνέλευση της επόμενης εβδομάδας θα προταθεί η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, εξέλιξη που διαμορφώνει την τρέχουσα μερισματική απόδοση του τίτλου στο 1,7%.

Να σημειωθεί πως η τιμή της μετοχής στο ΧΑΚ έχει καταγράψει τρελό ράλι από την αρχή του έτους, καθώς από το 1,59 έχει εκτιναχθεί στα 3 ευρώ! (κεφαλαιοποίηση στα 55,7 εκατ. ευρώ).

Θετικό επίσης είναι πως μία τουλάχιστον ελληνική, «ψαγμένη» ΑΕΔΑΚ ανακάλυψε πέρυσι την ευκαιρία και ενέταξε σε χαρτοφυλάκιά της μετοχές της Interlife με πολύ χαμηλό κόστος κτήσης.

 

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Και φέτος θα διανείμει τελικά μέρισμα προς τους μετόχους της η Βογιατζόγλου Systems, καθώς με χθεσινή τροποποίηση των θεμάτων της τακτικής γενικής συνέλευσης (27 Ιουνίου) θα προταθεί η καταβολή 0,103 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,15 ευρώ πέρυσι).

Το ποσό αυτό οδηγεί τον τίτλο σε μερισματική απόδοση 5,5%, ή 5% μετά την αφαίρεση της φορολογίας.

Η ΒΟΣΥΣ συγκαταλέγεται στις μετοχές του ΧΑ που πρωταγωνιστούν στο μέτωπο των χρηματικών διανομών, καθώς μόνο κατά την τριετία 2017-2019 θα έχει μοιράσει αθροιστικά 0,363 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15,2% της τρέχουσας τιμής της στο ταμπλό.

Επίσης, από το 2003 έως και φέτος θα έχει δώσει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου 2,953 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τρέχουσα τιμή του τίτλου προσεγγίζει το επίπεδο των 2 ευρώ!

Αγκάθι για τη μετοχή, το μεγάλο ποσοστό των βασικών μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v