Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2019

Ο «κρυμμένος θησαυρός» των ασφαλιστικών εταιρειών

Ο «κρυμμένος θησαυρός» των ασφαλιστικών εταιρειών

Αρκετοί πιθανόν να είδαν τη χθεσινή ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία παρουσίασε τις βασικές κατηγορίες του ενεργητικού και του παθητικού των εγχώριων ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι προσεκτικοί αναγνώστες θα διαπίστωσαν ένα αθροιστικό ύψος ενεργητικού στα 17,7 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου αφορούσε επενδύσεις σε μετοχές, καταθέσεις, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.

Χαρακτηριστικό επίσης στοιχείο είναι πως κάτι παραπάνω από 8,5 δισ. ευρώ ήταν τοποθετημένα στις 31/3/2019 σε τίτλους του εξωτερικού (καταθέσεις 436 εκατ., αμοιβαία κεφάλαια 1,986 δισ. και χρεωστικοί τίτλοι 6,225 δισ. ευρώ).

Σε περίπτωση δηλαδή που βελτιωθεί περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα στη χώρα και ο σχετικός δημοσιονομικός κίνδυνος αποκλιμακωθεί, μερικά από τα παραπάνω δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να επενδυθούν στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που η τοπική οικονομία διψάει για επενδύσεις.

Πεδίο δόξης λαμπρό για την κυβέρνηση -όποια και αν είναι αυτή-, η οποία θα προκύψει από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές!

ΥΓ: Όσοι τοποθετήθηκαν κατά την τελευταία πενταετία σε ελληνικά ομόλογα, τοπικές καταθέσεις και τα σχετικά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού κάθε άλλο παρά ζημιωμένοι βγήκαν σε σύγκριση με τις αντίστοιχες διεθνείς επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v