Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2019

Οι εκλογές υπέρ του... επενδυτή-φάντασμα στην ΕΒΖ

Οι εκλογές υπέρ του... επενδυτή-φάντασμα στην ΕΒΖ

Πίστωση χρόνου, ελέω εκλογών, έλαβε απροσδόκητα ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Λούκας Φέκερ.

Για την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου, είχε προγραμματισθεί η συζήτηση στο πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα, με επενδυτή την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, το σχέδιο εξυγίανσης της οποίας προβλέπει την κατάτμηση της ΕΒΖ σε τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού (SPVs).

Όμως, παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας τόσο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης όπως και αυτού της Αθήνας, λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν, έως τις 14 Ιουνίου, εν αντιθέσει με αυτά της υπόλοιπης χώρας, τα οποία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία στις 10 Ιουνίου. Ετσι, για την υπόθεση της ΕΒΖ, θα οριστεί νέα δικάσιμος. Το πότε, είναι άγνωστο, καθώς θα ορισθεί από το Πρωτοδικείο.

Η αναβολή αυτή φαίνεται ότι τον μόνο που βολεύει είναι τον... επενδυτή-φάντασμα, που έχει στοιχειώσει την εταιρεία, κ. Φέκερ. Επωφελείται από παρατάσεις, συζητήσεις επί συζητήσεων και εν προκειμένω από τις εκλογικές διαδικασίες και κερδίζει χρόνο, υποσχόμενος ότι θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της ΕΒΖ, ώστε να μην υλοποιηθεί το μοντέλο της Πειραιώς.

Η υπόθεση αυτή κρατάει ακριβώς ένα χρόνο και είναι εύλογο πλέον να μην πείθεται κανείς για το πραγματικό ενδιαφέρον του επενδυτή.

Πάντως για την ΕΒΖ δεν περισσεύει καθόλου χρόνος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v