Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2019

Σφηνάκια για ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος, Profile και τη συνεργασία Quest-ΓΕΔ

Σφηνάκια για ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος, Profile και τη συνεργασία Quest-ΓΕΔ

ΣIΔΜΑ-ΜΠΗΤΡΟΣ: Μετά την υπογραφή του σχετικού MoU μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Μαΐου, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών, με στόχο την απορρόφηση της λειτουργικής μεταλλουργικής δραστηριότητας της Μπήτρος από τη ΣΙΔΜΑ.

Αν όλα πάνε καλά, προβλέπεται να έχουμε την έγκριση των δύο Διοικητικών Συμβουλίων πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία των αποτιμήσεων από ανεξάρτητους εκτιμητές.

 

PROFILE: Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και όπως μπορεί κάθε επενδυτής να το ερμηνεύσει) η Profile, παρά το γεγονός ότι κατά την τελευταία πενταετία ο τίτλος εκτινάχθηκε από το 0,84 στα 3,55 ευρώ.

Αρκετοί μιλάνε για «απαιτητική» τρέχουσα αποτίμηση και αντίθετα άλλοι αναφέρονται σε εκθέσεις οίκων με υψηλότερες τιμές-στόχους και σε πολύ μεγαλύτερους επενδυτικούς πολλαπλασιαστές άλλων αντίστοιχων εταιρειών στο εξωτερικό.

Το ποσοστό των ιδίων μετοχών που έχει αποκτηθεί, έχει ήδη ξεπεράσει το 5% (αγορασμένο σε μέσο κόστος κτήσης σαφώς χαμηλότερο από την τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ) και στην αγορά ακούγεται ότι το σύνολο ή τμήμα των συγκεκριμένων μετοχών θα μπορούσε ενδεχομένως να διατεθεί σε θεσμικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

Άλλωστε, δεν ήταν καθόλου λίγες οι συναντήσεις των στελεχών της Prοfile στο πρόσφατο road show που διοργάνωσε το ΧΑ στη Νέα Υόρκη.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

 

QUEST-ΓΕΔ: Ο όμιλος Quest και η Γ.Ε. Δημητρίου, που κατέχει μεγάλα μερίδια αγοράς στον χώρο των ηλεκτρικών συσκευών, ξεκίνησαν ήδη να συνεργάζονται. Ειδικότερα, ο όμιλος του κ. Θεόδωρου Φέσσα έχει αναλάβει τμήμα της διανομής των κλιματιστικών Toyotomi στην ελληνική αγορά, λειτουργώντας επιβοηθητικά στην εταιρεία του κ. Γιώργου Δημητρίου.

Η ΓΕΔ διαθέτει πολύ ισχυρά εμπορικά σήματα στο χαρτοφυλάκιό της, μεταξύ των οποίων τα Toyotomi, Kerosun, Singer και Izola. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας, καθώς τα ίδια κεφάλαιά της είναι αρνητικά και ο τραπεζικός της δανεισμός διογκωμένος. Μάλιστα, από τις αρχές Μαΐου, η μετοχή της ΓΕΔ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης.

Κύκλοι της αγοράς επιμένουν πως η υπάρχουσα συνεργασία περιορίζεται μέχρι τώρα μόνο στη διανομή των Toyotomi και πουθενά αλλού. Τώρα για το αν θα μπορούσαν τα πράγματα να προχωρήσουν και σε μετοχική συνεργασία, οι ίδιοι κύκλοι κράτησαν αποστάσεις: Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά οι διοικήσεις των δύο ομίλων.

Και επίσης, συμπλήρωσαν, σε μια τέτοια περίπτωση, λόγο θα έχουν και οι πιστώτριες τράπεζες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v