Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 24 2019

Οι «άγνωστες» εξαγορές ΑΒΑΞ σε Λιβύη και Ελλάδα

Οι «άγνωστες» εξαγορές ΑΒΑΞ σε Λιβύη και Ελλάδα

Εκτός από την απόκτηση των μεριδίων που κατείχε η υπό εκκαθάριση J&P (Overseas) Ltd σε τρεις εταιρείες που υλοποιούν έργα σε Κατάρ και Αμπου Ντάμπι, η ΑΒΑΞ προχώρησε προ διμήνου και στην εξαγορά ενός ακόμα περιουσιακού στοιχείου του πάλαι ποτέ κραταιού κυπριακού ομίλου.

Η ΑΒΑΞ απέκτησε την PSM Supplier Limited (PSM) που εδρεύει στα Channel Islands και είχε αναλάβει ενεργειακό έργο, μέσω δύο ξεχωριστών συμβάσεων, στο κοίτασμα πετρελαίου Faregh της Λιβύης, με πελάτη τη WAHA Oil Company. Το έργο βρίσκεται σε τελικό στάδιο περάτωσης, με εκτιμώμενη ολοκλήρωση εντός του 2019, καθώς έχει απομείνει η φάση της δοκιμής και παράδοσης του μηχανολογικού εξοπλισμού από τη Siemens, υπεργολάβο της PSM.

Στόχος της εξαγοράς είναι να αποκτήσει η ΑΒΑΞ την εμπειρία και το ιστορικό έργων της PSP, ώστε να ενισχύσει την παρουσία της στα ενεργειακά έργα. Επιπλέον θα εισπράξει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποσά για την εγγύηση καλής εκτέλεσης των δύο συμβάσεων του έργου, που είναι, μάλιστα, υψηλότερα του συμφωνηθέντος τιμήματος.

Η ΑΒΑΞ εξαγόρασε, έναντι συμβολικού τιμήματος, και το σύνολο των μετοχών της J&Ρ Energy ΑΕ, που επίσης ανήκε στην J&Ρ (Overseas) Ltd. αλλά είχε έδρα την Ελλάδα, και έχει μακρά εμπειρία στη μελέτη ενεργειακών έργων στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v