Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2019

Οι φόροι-φαρμάκι στην κινητή και τα επιχειρήματα για μείωση

Οι φόροι-φαρμάκι στην κινητή και τα επιχειρήματα για μείωση

«Για κάθε ένα ευρώ που πληρώνει ένας πελάτης κινητής τηλεφωνία, τα 49 λεπτά είναι φόροι, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ», υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών, που θεωρούν πως η ανελέητη φορολόγηση είναι αυτή που ανεβάζει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε., με βάση το κόστος των τηλεπικοινωνιών.

Τα ίδια στελέχη δεν έχουν και πολλές ελπίδες εξάλειψης των τριών φόρων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στις τηλεπικοινωνίες και ειδικά του «τέλους κινητής τηλεφωνίας» (υπάρχει και το «τέλος σταθερής τηλεφωνίας» και το «τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης»!). Όπως εξηγούν, «είναι σίγουρα έσοδα για το δημόσιο, χωρίς καμία προσπάθεια, αφού τα συλλέγουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών».

Προσθέτουν, όμως, πως η μείωση του «τέλους κινητής τηλεφωνίας» θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή.

Παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες, όπως η ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών από το δημόσιο ή τα κίνητρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση της τεχνολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η μείωση του «τέλους κινητής τηλεφωνίας» θα οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης, ώστε να μην πάνε «στο βρόντο» και οι μεγάλες επενδύσεις που προγραμματίζουν οι εταιρείες για τα δίκτυα Νέας Γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v