Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2019

Τα σενάρια για Aldemar και ο επενδυτής στη Βαράγκης

Τα σενάρια για Aldemar και ο επενδυτής στη Βαράγκης

Οι πιστώτριες τράπεζες του ομίλου δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να ισχύουν οι πληροφορίες περί συζητήσεων πώλησης του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar από την οικογένεια Αγγελόπουλου.

Τα σενάρια αυτά δεν συνάδουν, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, με τις τρέχουσες εξελίξεις. Η Aldemar και η οικογένεια Αγγελόπουλου συζητούν με τις τράπεζες τη ρύθμιση του καθαρού δανεισμού του ομίλου, που παραμένει υψηλός, σε σχέση με τα EBITDA.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «δεν έχει νόημα για οποιαδήποτε εταιρεία να βγει προς πώληση, πριν ρυθμίσει τα δάνειά της, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν απαιτείται κούρεμα οφειλής, αλλά μόνο re-profiling».

Επιπρόσθετα, υπάρχει συζήτηση είτε για πώληση κάποιων οικοπέδων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα του ομίλου, είτε για οικειοθελή παράδοσή τους στις τράπεζες, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας αναδιάρθρωσης δανείων.

Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες ότι ως ουρά της συμφωνίας για την ΤΕΝ ΑΕ, μεταξύ HIG Capital και Aldemar, υπάρχει πρόβλεψη δικαιώματος πρώτης άρνησης στο private equity fund, σε περίπτωση που βγει προς πώληση ο ξενοδοχειακός όμιλος.

Και το σχετικό δικαίωμα ακούγεται ότι ισχύει για άλλα δύο χρόνια…

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Ο Μάριος Κυριακού της KPMG είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο επενδυτής στη Βαράγκης. 

Σημειώνεται ότι ο νέος επενδυτής θα προχωρήσει άμεσα σε ενδιάμεση χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου η Βαράγκης να συνεχίσει τη λειτουργία της μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το σχέδιο εξυγίανσης. Στη συνέχεια, εφόσον η απόφαση είναι θετική, θα ρυθμίσει-αποπληρώσει τις οφειλές προς το δημόσιο.

Εάν προχωρήσει το σχέδιο, θα λάβει το σύνολο σχεδόν του ενεργητικού της εισηγμένης, μεταξύ των οποίον το εργοστάσιο, τα αποθέματα, τις απαιτήσεις και τις δύο θυγατρικές σε Κατάρ και Αμπου Ντάμπι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v