Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2019

Αλουμύλ: Δίνουν τα χέρια Γ. Μυλωνάς και τράπεζες

Αλουμύλ: Δίνουν τα χέρια Γ. Μυλωνάς και τράπεζες

Μέσα στον μήνα αναμένεται να υπογραφούν οι βασικοί όροι συμφωνίας (term sheet) μεταξύ της Αλουμύλ, του βασικού της μετόχου Γ. Μυλωνά και των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής του δομής.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr η οικογένεια Μυλωνά συμφώνησε, επί της αρχής, με τις τράπεζες να εισφέρει στην Aλουμύλ το περίπου 80%, που κατέχει στο χυτήριο (Αλουφόντ), ώστε να προχωρήσει το re-profiling των δανείων (επιμήκυνση διάρκειας, μείωση επιτοκίου), χωρίς είσοδο στρατηγικού επενδυτή και μερική διαγραφή οφειλών.

Μέσα στον μήνα αναμένεται να εκτιμηθεί η αξία της Αλουφόντ και εν συνεχεία, εφόσον διαπιστωθεί ότι η απορρόφησή της από την Aλουμύλ θα βελτιώσει αισθητά τη σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA, θα υπογραφεί το term sheet.

Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να πέσουν οι τελικές υπογραφές για το deal της αναδιάρθρωσης.

Θα είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, που εγχώριος βιομηχανικός όμιλος τέτοιου εκτοπίσματος, ο οποίος βαρύνεται από υψηλό δανεισμό, θα βγει από τη δύσκολη θέση, χάρη στη λειτουργική του ανάκαμψη και την εισφορά παραγωγικών assets από τον μεγαλομέτοχό του.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v