Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2019

Ενα βήμα εμπρός για τις επενδύσεις του ΟΛΠ

Ενα βήμα εμπρός για τις επενδύσεις του ΟΛΠ

Να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους Κινέζους, πως θα εγκριθεί άμεσα το Στρατηγικό Σχέδιο του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, επιχείρησε χθες η κυβέρνηση, μέσω νέας συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Η συνεδρίαση ήταν απαραίτητη καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να παρέλθει το τρίμηνο από την υποβολή υπομνήματος του OΛΠ. Αν η ΕΣΑΛ δεν λάβει απόφαση εντός τριμήνου, τότε το υπόμνημα του OΛΠ έπρεπε να γίνει δεκτό στο σύνολό του με βάση τη νομοθεσία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, που είχε απορρίψει μεγάλο τμήμα του επενδυτικού σχεδίου του OΛΠ, προ των δημοτικών εκλογών, εμφανίστηκαν και πάλι εκπρόσωποι κρατικών υπηρεσιών ή φορέων με ακόμα πιο σκληρή στάση κατά ορισμένων επενδύσεων του κινεζικού ομίλου. Τελικά, φαίνεται πως επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η απόφαση, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, θα είναι ευνοϊκότερη για τον OΛΠ σε σχέση με τις προηγούμενες, όταν δεν είχαν εγκριθεί επενδύσεις για το κέντρο logistics, τα εμπορικά κέντρα, κ.α., που προβλέπονται στο Master Plan.

Οι συνολικές επενδύσεις του OΛΠ, με βάση το Master Plan, ανέρχονται σε 647 εκατ. ευρώ. Τα 293,7 εκατ. ευρώ αφορούν τις λεγόμενες Υποχρεωτικές Επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2021. Ο κινεζικός όμιλος έχει προσθέσει στο πρόγραμμα και Πρόσθετες Επενδύσεις 354 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του OΛΠ επισημαίνει πως το Master Plan, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων McKinsey, είναι ενιαίο και δεν μπορεί να τεμαχιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v