Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2019

Συνεχίζονται οι «τριβές» μεταξύ ΤΧΣ και ΕΤΕ για τα θέματα διοίκησης

Συνεχίζονται οι «τριβές» μεταξύ ΤΧΣ και ΕΤΕ για τα θέματα διοίκησης

Με εκατέρωθεν διαρροές, εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα οι «τριβές» μεταξύ ΤΧΣ και Εθνικής για θέματα διοίκησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Από την πλευρά της ΕΤΕ, έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι γκρίνιες για τα πρόσωπα που έχει προτείνει το ΤΧΣ (ως βασικότερος μέτοχος, με ποσοστό 40%) για τη διοίκηση της πρώτης, γκρίνιες (κατά ένα μέρος υπερβολικές ομολογουμένως) που αφορούν διαδικαστικά θέματα, αλλά και τις τραπεζικές γνώσεις των υποψηφίων.

Από την πλευρά του ΤΧΣ, πάλι, τηρούν στάση αναμονής για να μάθουν τι αποφασίστηκε στο προχθεσινό Δ.Σ. της Τράπεζας σε σχέση με τις εισηγήσεις του Ταμείου για αυξημένες διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης και αλλαγές στο Δ.Σ. της ΕΤΕ. Σχολιάζουν όμως δηκτικά ότι σίγουρα δεν είναι συνήθης πρακτική να μη γνωστοποιούνται άμεσα οι αποφάσεις. Κατά τις ίδιες πηγές, ανώτερα στελέχη της ΕΤΕ είχαν συμφωνήσει στις προτάσεις του ΤΧΣ, καθώς είχε προηγηθεί σειρά επικοινωνιών.

Κάπου όμως... χάλασε το κλίμα. Ισως ο κ. Μιχαηλίδης, ο πολυπράγμων πρόεδρος της τράπεζας, να ξέρει περισσότερα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΤΕ έχει τριβές με το ΤΧΣ, καθώς είχε προηγηθεί η σοβαρή αψιμαχία (που είχε ως αντικείμενο την επιλογή προέδρου) με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Το ερώτημα τώρα είναι αν οι τριβές θα εξαλειφθούν ή θα... ενταθούν, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για την 31η Ιουλίου, καθώς στη διάρκειά της το ΤΧΣ, διαθέτοντας πρακτικά τη θέση του βασικού μετόχου, έχει δυνατότητες να δημιουργήσει θέματα.

Το γεγονός πάντως ότι είχαμε αλλαγή κυβέρνησης καθιστά ακόμη πιο περιορισμένη την... ορατότητα για τις περαιτέρω εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v