Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2019

H Folli Follie, o δικηγόρος και οι... συμπτώσεις

H Folli Follie, o δικηγόρος και οι... συμπτώσεις

Η ανάθεση σε Αμερικανό δικηγόρο να βρει στρατηγικό επενδυτή εκ μέρους της οικογένειας Κουτσολιούτσου μπορεί να μην είναι μια απλώς αφελής κίνηση ή μια απόφαση υπό το κράτος της σύγχυσης.

Θυμίζουμε ότι κατά τα ευρήματα της PwC, η Folli Follie συμφώνησε να δώσει αμοιβή 5 εκατ. ευρώ στον εν λόγω δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύθηκε να φέρει επενδυτή διατεθειμένο να βάλει sans voire 250 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Η παραπάνω σύμβαση υπογράφηκε στις 18 Μαΐου 2018.

Πρόλαβε μάλιστα να πάρει προκαταβολή 3 εκατ. ευρώ -που καταβλήθηκε από δύο θυγατρικές του ομίλου- χωρίς, όμως, να παρουσιάσει επενδυτή.

Η στήλη ωστόσο μαθαίνει ότι ο εν λόγω δικηγόρος εκπροσωπεί επίσης νομικά τον άλλο φίλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δανειστή τους, τον Andres Holzer Neumman.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο της Dufry, ο οποίος μέσω της εταιρείας του Petrus AG φέρεται να δάνεισε 36,45 εκατ. ευρώ στην οικογένεια, προσημειώνοντας τα ακίνητά τους στις Σπέτσες και αποκτώντας έτσι «πλεονέκτημα» έναντι άλλων πιστωτών. Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες της στήλης, η εν λόγω σύμβαση δανείου πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2018.

Δεν υπάρχει απόδειξη που να συνδέει τις δύο υποθέσεις, αλλά οι συμπτώσεις είναι παρά είναι πολλές.

Και με βάση τις πρακτικές που έχει ακολουθήσει διαχρονικά η οικογένεια, οι συμπτώσεις μετατρέπονται σε υποψίες, που συνδέουν τη δικηγορική αμοιβή (από τις τσέπες των θυγατρικών του ομίλου) με τη σύμβαση δανείου, παρά με την αναζήτηση επενδυτή…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v