Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2019

Το νέο όνομα της IBG και οι ΑΜΚ της Praxia Bank

Το νέο όνομα της IBG και οι ΑΜΚ της Praxia Bank

IBG: Σε Optima Bank θα μετονομαστεί, όπως πληροφορείται η στήλη, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασής της από την υπό εκκαθάριση Λαϊκή στον όμιλο Motor Oil.

Η συναλλαγή έχει εγκριθεί από την ΤτΕ και αναμένεται να διενεργηθεί μεθαύριο Πέμπτη 1 Αυγούστου. Αμέσως μετά τη μεταβίβαση, θα αλλάξει και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η IBG έκλεισε το 2018 με ζημιές μετά από φόρους 3,9 εκατ. ευρώ. Κατά τους πρώτους μήνες, όμως, της φετινής χρονιάς εμφανίζει, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018, αυξημένα έσοδα και μειούμενες διοικητικές δαπάνες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε οριακά ζημιογόνα αποτελέσματα.

Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο τέλος του 2018 ανερχόταν στο 43,34%.

 

PRAXIA BANK: Στο άλλο μέτωπο των νεότευκτων τραπεζών, η Praxia Bank ολοκλήρωσε στις αρχές Μαΐου νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά 50 εκατ. ευρώ, βάσει της απόφασης που είχε λάβει η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, στις 22 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ΑΜΚ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία αποφασίστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς και ολοκληρώθηκε το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους. Πλέον, το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 118,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v