Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2019

Ποιοι (και ποιες) «παίζουν» για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ποιοι (και ποιες) «παίζουν» για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ζήτημα του ορισμού του νέου προέδρου και των δύο νέων αντιπροέδρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο «τραπέζι» έχουν πέσει αρκετά ονόματα και μάλιστα δεν αποκλείεται να προστεθούν και κάποια άλλα υποψήφια άτομα «στο παρά πέντε» της διαδικασίας.

Η στήλη έχει ήδη εδώ και πολύ καιρό μιλήσει για «άρωμα γυναίκας» στην προεδρία της Επιτροπής, αναφερόμενη σε πολύ γνωστό άτομο, που έχει ήδη έχει γνωρίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση «από μέσα». Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει και δεύτερη παρουσία του γυναικείου φύλου στην τριάδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μιλάμε για άτομο που έχει πολύ καλή και έμπρακτη γνώση των νομικών ζητημάτων και ειδικότερα αυτών που σχετίζονται με τα χρηματιστηριακά θέματα.

Το τρίτο όνομα που «παίζει» για την Επιτροπή, πρόκειται για ένα πολύ γνωστό, ικανό και αγαπητό άτομο της εγχώριας αγοράς, το οποίο έχει επιτυχημένη πορεία τόσο ως υψηλόβαθμο επιχειρηματικό στέλεχος, όσο και στο κομμάτι της διαχείρισης χαρτοφυλακίου (χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια).

Το τέταρτο πρόσωπο που ακούγεται έχει μακρά-επιτυχημένη θητεία στη χρηματιστηριακή αγορά, τόσο από την πλευρά του ΧΑ, όσο και από εκείνη των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Τέλος, ακούγεται και η περίπτωση στελέχους που γνωρίζει καλά τα ζητήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το οποίο έχει αναλάβει κατά το παρελθόν κυβερνητικό αξίωμα σε μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v