Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 28 2019

Σφηνάκια για Επ. Κεφαλαιαγοράς, Profile και Paperpack

Σφηνάκια για Επ. Κεφαλαιαγοράς, Profile και Paperpack

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ. Τα ονόματα δεν έχουν κλειδώσει πλην ίσως αυτό της προέδρου της Επιτροπής, ωστόσο πολλοί μιλούν για διπλή ή και… τριπλή γυναικεία παρουσία.

 

PROFILE. Η μετοχή έσπασε χθες στο ΧΑ το φράγμα των 4 ευρώ, έχοντας «χρυσώσει» όσους τοποθετήθηκαν σ’ αυτήν κατά την τελευταία πενταετία. Απαιτητικοί μεν οι τρέχοντες χρηματιστηριακοί δείκτες της εισηγμένης, αλλά από την άλλη πλευρά, η χθεσινή έκθεση της Alpha Finance αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε ισχυρή οργανική ανάπτυξη, σε στρατηγική εξαγορών, αλλά και σε προοπτικές ταχείας ανόδου του κλάδου (σύμφωνα με την IDC, οι εταιρείες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου θα διαθέσουν σε κονδύλια τεχνολογίας 500 δισ. ευρώ το 2022, έναντι 440 δισ. το 2018).

Έτσι και στην προβολή των μελλοντικών αποτελεσμάτων της Profile, ο ελληνικός οίκος αναφέρεται σε κύκλο εργασιών κοντά στα 30 εκατ. το έτος 2022 (έναντι 13,8 εκατ. πέρυσι και γύρω στα 16 εκατ. φέτος) και σε καθαρά κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ (έναντι 1,3 εκατ. το 2018 και γύρω στο 1,8 μέσα στην τρέχουσα χρήση).

PAPERPACK. Κέρδη 350% (πέρα των υψηλών μερισμάτων που έχει διανείμει) έχει αποφέρει η μετοχή της Paperpack κατά την τελευταία πενταετία.

Παρ' όλα αυτά, η τρέχουσα μερισματική απόδοση του τίτλου (φέτος μοίρασε 0,15 ευρώ) διαμορφώνεται στο καθόλου ευκαταφρόνητο 3,75%, όταν τα επιτόκια στο εξωτερικό είναι αρνητικά και όταν φέτος η εισηγμένη σημείωσε μεγάλη αύξηση κερδών στο πρώτο εξάμηνο (από 469 χιλ. σε 1,17 εκατ. ευρώ).

ΥΓ: Άλλη μια καλή επιλογή της 3Κ ΑΕΔΑΚ, που εντόπισε τον τίτλο και αγόρασε κάμποσες δεκάδες χιλιάδες τεμάχια σε σαφώς χαμηλότερη αποτίμηση από την τρέχουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v